Marteldood van H. Johannes de Doper (29 augustus)


Marteldood van H. Johannes de Doper (29 augustus)

Op 29 augustus eren we de heilige Johannes de Doper, de voorloper van Jezus Christus en een buitengewoon figuur in het christelijke geloof. Johannes was een boodschapper die het pad effende voor de komst van onze Heer en doopte Jezus in de rivier de Jordaan. Zijn standvastige getuigenis van waarheid en gerechtigheid leidde tot zijn tragische marteldood, maar zijn toewijding en moed blijven een bron van inspiratie voor gelovigen over de hele wereld.

Parochiebrede viering

Ter nagedachtenis aan de marteldood van deze heilige nodigen wij u van harte uit om de parochiebrede viering bij te wonen op 29 augustus om 19.30 uur in de H.-Joannes’ Onthoofding kerk in Moordrecht, Oosteinde 23. Deze kerk draagt zijn naam als eerbetoon aan zijn nalatenschap. Tijdens deze speciale gelegenheid zullen we samen stilstaan bij het leven en de betekenis van H. Johannes de Doper, en zijn offer ter wille van het geloof vieren. Laat ons samenkomen om zijn voorbeeld van standvastigheid en onwankelbare geloof te eren, en om ons geloof te vernieuwen in de geest van gemeenschap. Wij hopen u te mogen verwelkomen!

Voor meer informatie over het leven en de betekenis van H. Johannes de Doper, kunt u terecht op deze website van de Nationale Raad voor Liturgie.

Kerk H.-Joannes’ Onthoofding te Moordrecht. Foto: www.kerkfotografie.nl.Sint Jan de Doper parochie