Viering: Feest van de Opdracht van de Heer (2 februari)


Viering: Feest van de Opdracht van de Heer (2 februari)

Op vrijdag 2 februari vieren we het feest van de Opdracht van de Heer, ook wel bekend als ‘Maria Lichtmis’. Tijdens dit feest staan we stil bij de presentatie van Jezus in de tempel, 40 dagen na Zijn geboorte. Maar ook wordt zegen gevraagd over het licht dat in ons leven schijnt.

We nodigen je van harte uit om dit feest met ons mee te vieren tijdens de eucharistievieringen die op 2 februari plaatsvinden. Er zullen twee vieringen zijn, waarbij je van harte welkom bent:

● Om 19.30 uur in de H.-Josephkerk, Aalberseplein 2 te Gouda.

● Om 19.30 uur in de St.-Barnabaskerk, Grote Haven 8 te Haastrecht.

Ontvang de blasiuszegen

Tijdens de viering van het feest van de Opdracht van de Heer worden ook kaarsen gezegend. Jezus is immers “een licht dat voor de heidenen straalt” (Luc. 2, 32). Na afloop van deze vieringen in Gouda en Haastrecht wordt met deze gezegende kaarsen aan iedereen die dat wil de Blasiuszegen gegeven. Ook na afloop van de vieringen op zaterdag 3 februari om 19.00 uur in Moordrecht en Bodegraven zal de Blasiuszegen gegeven.

Mogen we samen Gods zegen ontvangen en het licht van Maria Lichtmis in onze harten verwelkomen.Sint Jan de Doper parochie