Open Monumentendagen (9 en 10 september)


Open Monumentendagen (9 en 10 september)

We zien onze prachtige kerken altijd van buitenaf, maar heb je je ooit afgevraagd welke schatten en verhalen binnen hun muren verscholen liggen? Dan nodigen we je van harte uit om over de drempel te stappen en te genieten van een uniek kijkje achter de schermen.

Tijdens de Open Monumentendag gooien enkele kerken uit onze parochie de deuren van open. Stap binnen en bewonder de adembenemende architectuur, waardevolle details en een omgeving doordrenkt van geschiedenis en verhalen. Kijk in het overzicht hieronder welke kerken geopend zijn.

Boskoop

De H.-Joannes de Doperkerk is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. ’s Middags is er een speciaal programma:

  • 12.45-13.15 uur: Orgelconcert door Karina Markarova
  • 13.15-13.45 uur: Uitleg over de geschiedenis van de kerk en een rondgang langs de iconen van de lijdensweg van Christus door oud pastoraal medewerker Marijke Ameling. Demonstratie historisch zangblad schilderen door Jan de Frankrijker.
  • 13.45-14.15 uur: Uitleg over het Gregoriaans zingen door Kees Vreeburg, inclusief enkele nummers.
  • 14.15-14.45 uur: Vervolg van de uitleg over de geschiedenis van de kerk en een rondgang langs de iconen van de lijdensweg van Christus door Marijke Ameling. Demonstratie historisch zangblad schilderen door Jan de Frankrijker.

Gouda

De H.-Josephkerk is deze dag helaas gesloten. Wel is de kapel op de r.-k. begraafplaafts aan de Graaf Florisweg geopend.

Haastrecht

De H.-Barnabaskerk in Haastrecht is op zaterdag 9 september geopend van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 10 september van 12.00 tot 16.00 uur.

Reeuwijk

De H.H.-Petrus & Pauluskerk is op zaterdag 9 september geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Waddinxveen

De St.-Victorkerk zelf is gesloten. Wel is de Mariakapel geopend om een kaarsje aan te steken. Via de tussendeur kunt u vanuit deze kapel de binnenkant van de kerk bekijken.

Blijf op de hoogte

Houdt deze pagina in de gaten voor meer details. We kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens de Open Monumentendag.

Foto bovenaan dit bericht: Dijkema FotografieSint Jan de Doper parochie