OPROEP VOOR HET INZAMELEN VAN JONGENS-KLEDING


OPROEP VOOR HET INZAMELEN VAN JONGENS-KLEDING

Dit is een bericht voor en een oproep aan jongeren (jongens en hun ouders) van de PKN gemeente De Ark in Reeuwijk Brug en de Katholieke parochie Sint Jan de Doper (de Goede Herder) in Reeuwijk Dorp.

In het GR 8 hotel in Bodegraven verblijven meer dan 100 vluchtelingen jongens, zij worden alleen gaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s) genoemd. Zij zijn 13 tot 17 jaar oud en komen onder meer uit Syrië, Somalië, Iran, Irak en Eritrea. Het COA (centraal orgaan opvang asielzoekers) biedt in samenwerking met het GR 8 hotel een noodopvang voor deze jongens. Zodra er ergens een plek is in een AZC (asielzoekerscentrum) in Nederland, vertrekken deze jongens weer, om vanuit het AZC de asielprocedure en asielaanvraag in gang te zetten.

Deze jongens komen vaak alleen in hun vluchtkleding en hebben geen andere kleren bij zich. Zij hebben voor de wintermaanden dan ook dringend behoefte aan warme kleding. Daarom vragen we jullie: Zouden jullie jullie kleren, die jullie niet meer dragen of die te klein zijn, willen brengen in de kerk de Ark of in de katholieke kerk in Reeuwijk ?

Kleding brengen is mogelijk tijdens openingstijden secretariaat; di, woe, donderdag van 9.00-12.00 uur, Dorpsweg 22, of eventueel achterin de Mariakapel te zetten. Daar staan 2 boxen: één voor schoenen en één voor kleding. Deze jongens zullen vast erg blij zijn met jullie giften

Wij zoeken:
Truien en hoodies en t-shirts in de maten S en M.
Lange jeansbroeken in de maten 27-31, XS, S en M.
Sportkleding en joggingbroeken in de maten XS, S en M.
Warme winterjassen in de maten S, M, en L.
Sneakers en sportieve schoenen in de maten 39-44.

Contactpersoon voor de Katholieke Parochie in Reeuwijk Dorp is:
Marie-Françoise van der Does, tel. 0683797490; familiedoes@planet.nl

Contactpersoon voor de PKN gemeente De Ark in Reeuwijk Brug is:
Meeke Rietberg, tel. 0622439818; meeke-rietberg@jan-jansenSint Jan de Doper parochie