Overzicht diverse (zomer)kampen


Overzicht diverse (zomer)kampen

Een overzicht van aankomende kinder-, tiener-, jongeren- en gezinskampen voor tijdens de meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.

Meivakantie (29/4 – 1/5): WJD@Home – Ameland

In aanloop naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Lissabon, wordt van vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei de jongerenontmoeting WJD@Home op Ameland gehouden, speciaal voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 30 jaar. Kijk voor meer informatie op de website https://wjd.jongkatholiek.nl/agenda/wjd-home/ en download daar de informatiefolder.

Meivakantie (30/4 – 5/5): Festival Crossover

Voor tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar wordt door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) tienerfestival Crossover georganiseerd. Deze vindt plaats van zaterdag 30 april t/m donderdag 5 mei. Kijk voor meer informatie op de website https://www.kcv-net.nl/kcv/agenda/crossover en download daar de informatiefolder.

Meivakantie: Broeders van Sint Jan

Door de Broeders van Sint Jan worden diverse kampen voor verschillende leeftijden georganiseerd tijdens de meivakantie:

KM Vader Dochter (03/6 – 04/6): 48 uur samen | KingsMen

Verdiep en verrijk de band met uw dochter. KingsMen Vader Dochter Weekend; avontuurlijke outdoor activiteiten, betekenisvolle vragen, kostbare tijd samen, momenten van stilte en delen. Een moment tussen vader en dochter. Kijk voor meer informatie op de website https:/kingsmen.international/vader-dochter

Survivalkamp (26/5 – 29/5): jongensweekend met Broeders van Sint Jan

Voor jongens van 12 t/m 16 jaar wordt tijdens het lange weekend van Hemelvaart (donderdag 26 t/m zondag 29 mei 2022) een survivalkamp in de Ardennen gehouden. Kijk voor meer informatie op de website https://stjan.org/nl/stjan-home/activiteiten/evenement/6962-survivalkamp-2022.html.

Bikkeltocht (9/7 – 17/7): jongensreis met Broeders van Sint Jan

Voor jongens ouder dan 16 jaar wordt een speciale reis georganiseerd naar de Franse Alpen, waar je de berg Mont Thabor gaat beklimmen. Deze reis vindt plaats aan het begin van de zomervakantie, van zaterdag 9 t/m zondag 17 juli 2022). Voor dit kamp is een goede conditie een vereiste. Kijk voor meer informatie op de website https://stjan.org/nl/stjan-home/activiteiten/evenement/6963-bikkeltocht-2022.html.

Zomerkamp (10/7 – 16/7): Bisdom Rotterdam

Aan het begin van de zomervakantie, van zondag 10 juli t/m zaterdag 16 juli, worden drie verschillende kampen voor aparte leeftijdsgroepen georganiseerd door Bisdom Rotterdam:

  • Kinderkamp (8 t/m 11 jaar)
  • Tienerkamp (12 t/m 14 jaar)
  • Jongerenkamp (15 t/m 17 jaar)

Kijk voor meer informatie op de website https://www.bisdomrotterdam.nl/voor-parochies/jongeren/zomerkampen en download daar de informatiefolder.

Kanaweek (24/7 – 31-7): Chemin Neuf Nederland

Van zondag 24 juli t/m zondag 31 juli wordt voor het hele gezin de Kanaweek georganiseerd, met speciale aandacht voor je relatie als echtpaar. Ga voor meer informatie naar de website www.chemin-neuf.nl.

Zomerkamp Emmanuel Nederland

Voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool worden door Gemeenschap Emmanuel in de zomervakantie twee kampen georganiseerd:

  • Zomerkamp 1: van zaterdag 6 t/m donderdag 11 augustus 2022.
  • Zomerkamp 2: van zaterdag 13 t/m donderdag 18 augustus 2022.

Kijk voor meer informatie op de website https://www.emmanuelnederland.nl/activiteiten/zomerkamp/praktisch en download daar de informatiefolder.

Zomerkamp 4U!

Voor tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar wordt door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) zomerkamp 4U! 2022 We are the revolution! georganiseerd. Deze vindt plaats van zaterdag 6 augustus t/m donderdag 12 augustus. Kijk voor meer informatie op de website https://www.4u-hightime.nl/home.

Herfstweekend Emmanuel Nederland

Van 21 t/m 23 oktober 2022 wordt door Gemeenschap Emmanuel een herfstweekend georganiseerd voor het hele gezin. Kijk voor meer informatie op de website https://www.emmanuelnederland.nl/activiteiten/herfstweekend.

Zomervakantie 2023 (25/7 – 6-8): WJD Portugal

De Wereldjongerendagen (WJD) is een van de grootste internationale evenementen binnen de Katholieke kerk. Om de twee à drie jaar komen honderdduizenden jongeren van over de hele wereld in de leeftijd van 15 t/m 35 jaar bijeen om samen met andere jongeren het katholieke geloof te vieren. Ook paus Franciscus, komt naar de Wereldjongerendagen, hier spreekt hij de jongeren toe en moedigt hij ze aan om een stap in het katholieke geloof te zetten. De wereldjongerendagen vinden plaats van 25 juli t/m 6 aug 2023. Op dit moment is er nog weinig bekend over de invulling, maar houdt de website wjd.jongkatholiek.nl vooral in de gaten!Sint Jan de Doper parochie