Overzicht kampen en weekenden voor kinderen en gezinnen


Overzicht kampen en weekenden voor kinderen en gezinnen

Een overzicht van aankomende kampen en weekenden voor kinderen, tieners, jongeren en gezinnen vanaf de meivakantie t/m de zomervakantie 2024. Ontdek en ervaar ons geloof tijdens de kampen en retraites voor kinderen en gezinnen. Creëer blijvende herinneringen tijdens de inspirerende momenten en betekenisvolle ontmoetingen, samen met leeftijdsgenoten.

xr:d:DAFfVMA7GuE:253,j:8945699016892636772,t:24040820

Meivakantie en Hemelvaart

Festival Crossover – Katholieke Charismatische Vernieuwing  (28 april – 3 mei)
Voor tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar wordt door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) tienerfestival Crossover georganiseerd. Deze vindt plaats van zaterdag 29 april t/m donderdag 3 mei. Kijk voor meer informatie op de website https://jongkcv.nl/crossover-2024/ en download daar de informatiefolder.

Ardennenkamp – Broeders van Sint Jan (29 april – 4 mei)
Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar organiseren de Broeders van Sint Jan een Ardennenkamp van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei. Kijk voor meer informatie op de website: https://lvw387.wixsite.com/lvwstjanjongerenkamp/post/het-ardennenkamp-2023.

Kindergebedsschool – Foyer-Thorn (8 – 11 mei)
Voor kinderen van groep 4 t/m 8 wordt van 8 t/m 11 mei onder leiding van Foyer en vrienden de kindergebedsschool georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.foyer-thorn.nl/activiteiten/kindergebedsschool.

Survivalkamp – Broeders van Sint Jan (9 – 12 mei)
Voor jongens van 12 t/m 16 jaar wordt door de Broeders van Sint Jan van donderdag 9 t/m zondag 12 mei een survivalkamp in de Belgische Ardennen gehouden. Kijk voor meer informatie op de website: https://lvw387.wixsite.com/lvwstjanjongerenkamp/post/het-survivalkamp.

Tussentijds

Kom en Zie Tienerweekend – Emmanuel Nederland (22 – 23 juni)
Voor tieners van 12 t/ 15 jaar houdt de Gemeenschap Emmanuel op 22 en 23 juni het Kom & Zie weekend. Dit is een nieuw weekend, waarvoor je al je vrienden en klasgenoten kunt uitnodigen. Kijk voor meer informatie op de website https://www.emmanuelnederland.nl/activiteiten/tieners/evenementen/komenzie en download daar de informatiefolder.

Moeder-Zoon weekend – Arise (28 – 30 juni)
Verlang jij ook naar een diepere verbinding met jouw zoon (of moeder)? Wil je een keer echt tijd voor elkaar vrijmaken, in elkaar investeren, echt van hart-tot-hart contact hebben met elkaar, en samen een avontuur beleven? Meld je dan nu aan voor het Moeder-Zoon weekend van Arise. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.arise.to/events/moeder-zoon-weekend-28-30-juni-2024.

Zomervakantie

Zomerkampen – Bisdom Rotterdam (14 – 20 juli)
Van zondag 14 juli t/m zaterdag 20 juli, worden door Bisdom Rotterdam drie verschil-lende kampen voor aparte leeftijdsgroepen georganiseerd: kinderkamp (8-11 jaar), tienerkamp (12-14 jaar) en jongerenkamp (15-17 jaar). Kijk voor meer informatie op de website: https://www.bisdomrotterdam.nl/voor-parochies/jongeren/zomerkampen.

Kanaweek – Chemin Neuf Nederland (21 – 27 juli)
Van zondag 21 juli t/m zaterdag 27 juli wordt voor het hele gezin de Kanaweek georganiseerd, met speciale aandacht voor je relatie als echtpaar en een speciaal kinderprogramma. Ga voor meer informatie naar de website: https://www.chemin-neuf.nl/voorstel/kana-week-2024/.

Zomerkamp – Emmanuel Nederland (13 – 18 juli of 27 juli – 1 augustus)
Voor kinderen van groep 4 t/m 8 van de basisschool organiseert de Gemeenschap Emmanuel een zomerkamp. Er zijn dit jaar twee momenten om deel te nemen, namelijk van zaterdag 13 t/m donderdag 18 juli en van zaterdag 27 juli t/m donderdag 1 augustus. Kijk voor meer informatie op de website https://www.emmanuelnederland.nl/activiteiten/zomerkamp en download daar de informatiefolder.

Tienerfestival 4U! – Katholieke Charismatische Vernieuwing (3 – 9 augustus)
Voor tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar wordt vanuit de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) het 4U! Festival met als thema: “Rise Up” georganiseerd. Deze vindt plaats van zaterdag 3 augustus t/m vrijdag 9augustus. Kijk voor meer informatie op de website: https://jongkcv.nl/4u/.

Financiële steun voor ‘vakantie met God’

Als parochie vinden we het erg belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich te verdiepen en te vormen in het geloof. Is geld een belemmering voor deelname, neem dan gerust contact op. Beperkte financiële middelen mogen geen obstakel zijn om deel te nemen aan kinder-/tienerkampen, bedevaarten of andere vormende bijeenkomsten.

Wil je deelnemen aan andere vormende of verdiepende bijeenkomsten dan de voorbeelden in deze folder, aarzel dan niet om contact op te nemen. Samen met het pastoraal team wordt gekeken naar een passende oplossing. We staan klaar om je te helpen bij het realiseren van jouw ‘vakantie met God’! Voor vragen of verzoeken om financiële steun kun je mailen naar pastoraalteam@sintjandd.nl. We willen benadrukken dat alle verzoeken om financiële ondersteuning vertrouwelijk worden behandeld.Sint Jan de Doper parochie