Paaskaars 2024


Paaskaars 2024

Vanaf 22 januari hebben enkele parochianen zich met toewijding beziggehouden met het beschilderen van de paaskaarsen die dit jaar tijdens de Paaswake worden ontstoken.
(Tekst gaat verder onder de foto.)

Afbeelding van dit jaar

Dit jaar is zijn de paaskaarsen geschilderd met een prachtig tafereel: de Verrezene, geheel in het wit, draagt een schaap op zijn schouders terwijl twee schapen grazen in een groene weide. Dit beeld vertegenwoordigt Jezus als de Goede Herder, zoals beschreven in het evangelie van Johannes 10,14-15. Als de Goede Herder zorgt Jezus liefdevol voor zijn schapen, zoals treffend verwoord in Psalm 23: “Mijn herder is de Heer, het ontbreekt mij aan niets.” Hij leidt ons naar grazige weiden, geeft rust aan onze ziel en verkwikt ons met zijn aanwezigheid.

Koptische icoon van de Jezus als de Goede Herder.

Licht van Christus

In de Paasnacht worden deze prachtige kaarsen aangestoken, symbool staand voor het Licht van Christus dat in ons midden aanwezig is. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aan te sluiten. Laten we ons allen verwarmen aan het Licht van Christus en ons laten leiden door de Goede Herder op onze weg van geloof en hoop. Moge deze paaskaars ons herinneren aan Zijn liefdevolle zorg voor ons allen.

Vieringen om bij aan te sluiten

  • 19.00 uur Paaswake bij de H.H.-Petrus & Pauluskerk in Reeuwijk: pastor Kuipers
  • 21.00 uur Paaswake bij de H.-Josephkerk in Gouda, voorganger: pastoor Van Klaveren
  • 21.00 uur Paaswake bij de H.-Joannes de Doperkerk in Boskoop, voorganger: pater Peelen
  • 21.00 uur Paaswake bij de H.-Bartholomeuskerk in Schoonhoven, voorganger: pater Hoogland

Klik hier voor een overzicht van alle vieringen tijdens de Goede Week.Sint Jan de Doper parochie