Palmpasenstokken maken


Palmpasenstokken maken

Op zondag 24 maart vieren we Palmzondag. Traditiegetrouw worden dan de palmpasenstokken gemaakt door de kinderen, welk in de kerk worden gezegend en daarna worden rondgebracht naar zieke, eenzame of oudere mensen. Bij de meeste geloofsgemeenschappen binnen onze parochie is het mogelijk om in dat weekend gratis en vrijblijvend de palmpasenstokken te maken. Staat jouw geloofsgemeenschap er niet tussen? Dan kun je je natuurlijk ook aanmelden bij één van de andere geloofsgemeenschappen.

Bodegraven

Kom op zaterdag 23 maart tussen 10.00 en 12.00 uur naar Zalencentrum De Doortocht (Doortocht 11) en maak samen met jouw ouder(s)/verzorger(s) een prachtige palmpasenstok. Je krijgt van ons een stok, palmtakje, broodhaantje en crêpepapier. Zelf mag je lekkernijen en paasversiering meebrengen om aan de stok te hangen. Gebruikelijk is om aan de stok 12 pinda’s, 30 rozijnen, 2 mandarijnen en koekjes/snoepjes te hangen. Meld je vóór 20 maart aan via palmpasenwillibrord@gmail.com en maak deel uit van de Palmpasen-traditie in de H.-Willibrorduskerk.

De volgende dag, op zondag 24 maart om 8.45 uur, lopen we in een processie met de pastoor door de kerk, waarna je kunt deelnemen aan de kinderwoorddienst. Breng daarna je zelfgemaakte stok naar een zieke of oudere parochiaan. Details ontvang je bij aanmelding. Doe je ook mee?

Boskoop

Op zaterdag 23 maart maken de kabouters en welpen van scoutingvereniging “de Schouw” uit Boskoop de palmpasenstokken. Pater Peelen zal de stokken dit jaar op “de Schouw” komen zegenen. Daarna brengen de scoutingleden de palmpasenstokken naar de drie verzorgingshuizen en de Oekraïense opvang in Boskoop.

Op zaterdag 23 maart om 19.00 uur komt de scoutingband naar de kerk met de overige stokken. Leden van de scouting en parochianen zullen deze na de viering wegbrengen naar een aantal privéadressen. Kom naar onze feestelijke viering!

Gouda

Op zaterdag 23 maart worden in Gouda de palmpasenstokken gemaakt! Van 10.00 tot 12.00 uur zijn jullie van harte welkom in de Antoniuszaal, Aalberseplein 2, om samen met een (groot)ouder palmpasenstokken te versieren. Wij zorgen voor kruisstokken, palmtakjes, crêpepapier, een schaar, en schuimpjes. Vergeet niet om zelf een broodhaantje, plakband, touw, iets lekkers (liever niet te hard of te plakkerig), en/of fruit mee te nemen. Aanmelden voor deze creatieve ochtend kan tot en met 22 maart. Stuur een e-mail naar gouda@sintjandd.nl of bel naar 0182-523801 (maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur).

Op zondag 24 maart zullen de prachtige palmpasenstokken tijdens de eucharistieviering van 11.00 uur in de H.-Josephkerk worden gezegend.

Moordrecht

Op zaterdag 23 maart nodigen wij alle kinderen van harte uit om samen met een ouder een palmpasenstok te komen maken! Het gezellige knutselmoment vindt plaats om 14.00 uur in het zaaltje achter onze kerk, de St.-Johannes’ Onthoofding, Oosteinde 23. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. De kinderen mogen hun creativiteit de vrije loop laten en zijn welkom om zelf iets mee te brengen om aan hun palmpasenstok te hangen. Aanmelden kan tot zondag 17 maart via het secretariaat van Moordrecht via moordrecht@sintjandd.nl. Zorg dat je erbij bent en meld je snel aan. We kijken uit naar een gezellige en creatieve middag!

’s Avonds worden de prachtige palmpasenstokken gezegend tijdens de viering om 19.00 uur. Een bijzonder feestelijk moment om samen te komen en de zegening te ervaren.

Schoonhoven

Kom op vrijdag 22 maart jouw palmpasenstok maken. Van 16.00 tot 17.00 uur gaan we samen aan de slag in De Overkant, Wal 34, tegenover de kerk in Schoonhoven. Ouders zijn van harte uitgenodigd om samen met hun kinderen deel te nemen aan deze creatieve en inspirerende activiteit. Er zijn geen kosten verbonden en de benodigde materialen worden verzorgd. Aanmelden kan bij het secretariaat van Schoonhoven via info@bartholomeusparochie.nl vóór zondag 17 maart. We kijken ernaar uit om samen met jullie prachtige palmpasenstokken te maken en uit te delen!

Op zondag 24 maart worden de zelfgemaakte palmpasenstokken gezegend tijdens de eucharistieviering om 9.00 uur in de H.-Barholomeüskerk in Schoonhoven. Na de viering zullen de kinderen de stokken persoonlijk bezorgen bij oude en zieke parochianen. De adressen ontvangen de kinderen vanuit de parochie. Tijdens de viering op 24 maart is er ook kinderwoorddienst, waar alle kinderen van harte welkom zijn.

Waddinxveen

Op zondag 24 maart is het zover! Kom samen met jouw kind naar de Victorzaal, Zuidkade 175, om samen jullie palmpasenstokken te maken. De activiteit begint om 9.30 uur en eindigt om 10.45 uur. We zorgen voor alle benodigde materialen; het enige wat je moet meenemen is een flinke dosis vrolijkheid! Meld je uiterlijk 20 maart aan via waddinxveen@sintjandd.nl.

Na het creatieve knutselen worden de palmpasenstokken aansluitend tijdens de euchartistieviering van 11.00 uur gezegend. We kijken ernaar uit om samen met jullie mooie palmpasenstokken te maken en te delen tijdens de viering. Tot dan!Sint Jan de Doper parochie