Palmpaasstokken maken


Palmpaasstokken maken

Op zondag 2 april vieren we Palmzondag. Traditiegetrouw worden dan de palmpaasstokken gemaakt door de kinderen, welk in de kerk worden gezegend en daarna worden rondgebracht naar zieke, eenzame of oudere mensen. Bij de meeste geloofsgemeenschappen binnen onze parochie is het mogelijk om in dat weekend gratis en vrijblijvend de palmpaasstokken te maken. Staat jouw geloofsgemeenschap er niet tussen? Dan kun je je natuurlijk ook aanmelden bij één van de andere geloofsgemeenschappen.

Boskoop

Op zaterdag 1 april maken traditiegetrouw de kabouters en welpen van scoutingvereniging De Schouw uit Boskoop de palmpaasstokken. Pastor Kuipers zal deze stokken dit jaar op ‘De Schouw’ komen zegenen. Daarna brengen de scoutingleden de palmpaasstokken naar de drie tehuizen in Boskoop.

Op zondag 2 april komt de scoutingband om 9.00 uur naar de kerk met de overige palmpaasstokken. Na de viering zullen zij deze stokken wegbrengen naar een aantal privéadressen. Kom naar onze feestelijke viering!

Gouda

Dit jaar maken we de stokken op zaterdag 1 april (geen grap) van 10.00 tot 12.00 uur. De kinderen kunnen met hulp van één van hun (groot)ouders palmpaasstokken versieren in de Antoniuszaal. Voor kruisstokken, een palmtakje, crêpepapier, schaar en schuimpjes wordt gezorgd. Vergeet dus niet om zelf een broodhaantje, plakband, touw of iets lekkers (liever niet te hard of te plakkerig) en/of fruit mee te nemen.

Aanmelden: t/m 31 maart via het secretariaat van Gouda: gouda@sintjandd.nl en 0182-52 38 01.

Op zondag 2 april kun je tijdens de eucharistieviering van 11.00 uur in de H.-Josephkerk jouw palmpaasstok laten zegenen.

Waddinxveen

Samen met kinderen t/m 12 jaar gaan we op zondag 2 april om 9.30 uur palmpaasstokken maken in de Victorzaal van de pastorie. Aansluitend is de viering om 11.00 uur in Sint Victorkerk waar de stokken zullen worden gezegend.

Aanmelden: Voor meer informatie en aanmelden (vóór 28 maart) mail je naar waddinxveen@sintjandd.nl.

Voor alle materialen wordt gezorgd, aan het maken van de palmpaasstokken zijn geen kosten verbonden.

Bodegraven

Op zaterdag 1 april om 19.00 uur is de viering in de Willibrorduskerk. Tijdens deze viering worden alle benodigdheden voor het maken van de palmpaasstokken gezegend.

Op zondagmorgen 2 april kunnen kinderen een palmpaasstok komen maken. We starten om 9.30 uur met een korte viering in de kerk waarin onder andere liturgische uitleg van de palmpaasstok wordt gegeven en wordt gebeden. Aansluitend maakt u met uw kind(eren) de palmpaasstok in de Doortocht.  U ontvangt dan van ons een adres waar u met uw kind(eren) de stok naar toe kunt brengen.

Aanmelden: Meld uw kinderen aan door een email te sturen naar: palmpasenwillibrord@gmail.com.

Reeuwijk

Op donderdagmiddag 30 maart zijn kinderen vanaf 5 jaar en een begeleider welkom om een palmpaasstok te maken. Vanaf 14.30 uur worden in de pastorie van de H.H. Petrus en Pauluskerk gemaakt. Voor de kinderen die zingen bij kinderkoor Cantarellen is er na de repetitie nog tijd om een palmpaasstok te maken. Neem een paar stuks fruit mee en wat paaseitjes, wij zorgen voor de rest. Een tekening kan er natuurlijk ook altijd bij.

Nadat de stokken op Palmzondag 2 april in de viering gezegend zijn, mogen de kinderen deze zelf met hun ouder of begeleider bij de mensen brengen. Wij hebben een aantal bezorgadressen, maar mocht je zelf een oudere of zieke weten, mag dat natuurlijk ook, laat het ons gelijk even weten.

Aanmelden: Graag uiterlijk dinsdag 28 maart bij het secretariaat, reeuwijk@sintjandd.nl of tel 0182-392310.Sint Jan de Doper parochie