Palmpasenstokken maken


Palmpasenstokken maken

Een week voor Pasen vieren we Palmpasen. Vanuit de feestelijke viering brengen we palmpasenstokken bij zieken en ouderen binnen onze geloofsgemeenschap. Vind jij het ook leuk om een oudere of zieke uit onze geloofsgemeenschap te verrassen met een palmpasenstok? Meld je dan uiterlijk 20 maart a.s. aan om mee te doen!
Op zaterdag 23 maart tussen 10.00 en 12.00 uur kun je samen met je ouder(s)/verzorger(s) in de Doortocht een palmpasenstok komen maken. Je krijgt van ons een stok, een palmtakje en een broodhaantje. Om de stok te voorzien van de kleuren wit, groen en geel zorgen wij dat er voldoende crêpe papier aanwezig is. Zelf mag je lekkernijen en paasversiering meebrengen om aan de stok te hangen. Gebruikelijk is om aan de stok 12 pinda’s, 30 rozijnen, 2 mandarijnen en koekjes/snoepjes te hangen. Aanmelden kan via dit e-mailadres: palmpasenwillibrord@gmail.com

Mocht je heel graag een stok willen maken, maar écht niet op zaterdag 23 maart aanwezig kunnen zijn, neem dan ook per e-mail contact met ons op.

Als je een stok gemaakt hebt, verwachten we je op zondag 24 maart om 8.45 uur in de Doortocht. Je ouders kunnen in de kerk plaatsnemen. Wij lopen met de pastoor in een processie door de kerk. Daarna is er kinderwoorddienst in de Doortocht. Aan het begin van de eucharistieviering komen we terug in de kerk, dan kun je weer bij je ouders gaan zitten. Na de viering mag je je stok wegbrengen naar een zieke of oudere parochiaan, een adres krijg je van ons.

Werkgroep Palmpasen, Judith, Lia en Paula

Palmpasenstokken worden op meer plaatsen in onze parochie gemaakt. Zie ook: https://www.sintjandd.nl/nieuws-item/palmpaasstokken-maken-2024/Sint Jan de Doper parochie