Palmzondag


Palmzondag

Op zondag 10 april vieren we Palmzondag. Traditiegetrouw worden dan de palmpaasstokken gemaakt door de kinderen, welk in de kerk worden gezegend en daarna worden rondgebracht naar zieke, eenzame of oudere mensen. Bij de meeste geloofsgemeenschappen binnen onze parochie is het mogelijk om in dat weekend gratis en vrijblijvend de palmpaasstokken te maken. Staat jouw geloofsgemeenschap er niet tussen? Dan kun je je natuurlijk ook aanmelden bij één van de andere geloofsgemeenschappen.

Boskoop

Op Zaterdag 9 april om 19.00 uur vieren we Palmpasen. De Kabouters en Welpen van de Scouting hebben mooie, versierde palmpaasstokken gemaakt. Op zondag worden deze stokken naar Floravita en Parkzicht gebracht.

Gouda

Op zaterdagochtend 9 april (10.00-12.00 uur) en zondagochtend 10 april (voorafgaand aan de viering) worden palmpaasstokken gemaakt. Wij zorgen voor palmpaasstokken, crêpepapier en een palmtakje, voor het broodhaantje moet zelf worden gezorgd. Aanmelden kan via marionfaay@kpnmail.nl of 06 – 18 05 82 15. Graag vermelden op welke dag je wilt deelnemen.

Waddinxveen

Samen met kinderen t/m 12 jaar gaan we op zondag 10 april om 9.30 uur palmpaasstokken maken in de Victorzaal van de pastorie. Ook stellen we, indien gewenst, thuispakketten beschikbaar. Deze kunnen op 8 en 9 april om 9.30 uur worden afgehaald bij het secretariaat. Daarna willen wij je vragen om op zondag 10 april rond 10:40 naar de Sint Victorkerk te komen.  Wij wachten dan buiten met de Palmpasenstokken in onze handen de parochianen op en heten ze welkom. Aan het begin van de viering lopen wij een processie door de kerk en leggen wij de stokken op het altaar. Er is voor de kinderen een speciale Kinderwoorddienst en halverwege de viering gaan jullie weer terug naar jullie ouders in de kerk om de Eucharistie mee te vieren. Na afloop van de viering mag je je stok aan iemand geven die ziek of eenzaam is. (Weet je niemand, neem dan contact op met het secretariaat, zij hebben ook adressen van ouderen die het leuk vinden om een Palmpasenstok te ontvangen.) Voor meer informatie en aanmelden (vóór 1 april) mail je naar waddinxveen@sintjandd.nl.

Bodegraven

In Bodegraven worden palmpaasstokken gemaakt. Voor meer informatie en aanmelden van uw kind, stuur een mail naar Lia Nottelman: lnothoog@xs4all.nl. Daarnaast zijn we nog op zoek naar enthousiaste ouders die willen helpen bij de voorbereiding en uitvoering van het maken van de palmpaasstokken. Wilt u helpen? Ook dan kunt u contact opnemen met Lia via dit mailadres.Sint Jan de Doper parochie