Paus Adrianus en Catharijneconvent


Paus Adrianus en Catharijneconvent

U heeft het hopelijk al gehoord en gezien. Dit jaar herdenken we dat 500 jaar geleden een bijzondere Nederlander tot paus is gekozen.

In het Catharijneconvent in zijn geboorteplaats Utrecht is een beperkte tentoonstelling aan hem gewijd. Paus Adrianus – wereldleider uit Utrecht – Catharijneconvent. Onze oud-pastoor  Ad van der Helm wil graag op donderdagavond 7 juli  vanaf 20.00 uur een inleiding houden over deze bijzondere paus in de koffiezaal bij de Victorkerk te Waddinxveen.

Tevens zal de conservator van de tentoonstelling Adriaan Veldman op 9 juli om 11.00 uur exclusief voor onze parochianen een toelichting verzorgen bij de expositie in het museum in Utrecht.

In het Catharijneconvent is tot 28 augustus ook de interessante expositie te zien over belangrijke veranderingen in de Kerk onder de titel Van God los? De onstuimige jaren zestig – Catharijneconvent.

Een unieke kans om beide exposities te bezoeken en meer te weten te komen over Paus Adrianus.

De capaciteit in Utrecht voor de toelichting en rondleiding bij de expositie over Paus Adrianus is beperkt dus graag vooraf aanmelden bij mij. Vol is vol, helaas.

Vervoer naar Utrecht en toegang tot het museum kunnen we niet verzorgen.

Adres Catharijneconvent:  Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht

Aanmelden voor bezoek aan Utrecht: penningmeester.parochie@sintjandd.nlSint Jan de Doper parochie