Pelgrimini 2023


Pelgrimini 2023

Zaterdag 21 oktober is het prachtig weer: de zon schijnt volop en er is geen zuchtje wind tijdens de derde editie van onze Pelgrimini!

Programma

Met het ontvangen van de pelgrimszegen en de eerste stempel in je pelgrimspaspoort fiets of wandel je naar De Meije, dat voor één dag wordt omgetoverd tot de pelgrimshoofdstad Vézelay aan de Meije, waar onze pelgrimsviering plaatsvindt.

Tijdens deze dag maken we kennis met Huberta Wiertsema en Arno Cuppen. Twintig jaar geleden openden zij hun herberg L’Esprit du Chemin in Saint-Jean-Pied-de-Port. In 2014 verhuisden zij naar het gehucht Le Chemin, 25 km ten zuiden van Vézelay. Zij ontvingen meer dan 33.000 pelgrims op weg naar Santiago. Over die twintig betekenisvolle jaren schreven zij een boek, en met Vézelay aan De Meije voegen zij een nieuwe bladzijde toe. Van hen ontvang je een bijzondere stempel in het pelgrimspaspoort.

Honderd pelgrims, meer passen er niet in het kerkje aan De Meije, horen het verhaal over deze Nederlandse herberg op de Camino. Met muziek- en videofragmenten word je uitgenodigd om actief mee te doen en met elkaar in gesprek te gaan, en wie weet zelfs om de uitnodiging te aanvaarden om zelf op reis te gaan.

Startlocaties

De Willibrorduskerk aan de Overtocht 20 in Bodegraven is het startpunt voor alle wandelaars, maar ook een startpunt voor fietsers. Hier ontvang je om 9.00 uur de pelgrimszegen. De kerk ligt op loopafstand van het NS-station van Bodegraven. Wandelaars moeten rekening houden met 10 km heen en iets minder terug. Fietsers leggen ongeveer 25 km heen en ook weer terug af. Als dit jouw startpunt wordt, meld je dan vóór 9 oktober aan via pelgrimini@sintjandd.nl of telefonisch via 0182-513056 tussen 9.00 en 12.00 uur.

Kies je ervoor om te fietsen vanuit Woerden? Dan ontvang je de pelgrimszegen om 9.00 uur in de Bonaventurakerk aan de Rijnstraat 54. Vanuit deze locatie is er geen wandelroute. Als dit jouw keuze is, meld je dan vóór 9 oktober aan via secr@parochiepaxchristi.nl of telefonisch via 0348-412817 van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Overige informatie

Het getuigschrift ontvang je daar waar je gestart bent. Natuurlijk precies zoals het ‘hoort’: op vertoon van een volle stempelkaart. Zijn er kosten aan deze dag verbonden? Een bijdrage voor de lunch is van harte welkom. De collecte tijdens de pelgrimsviering is voor een bijzonder doel, voor bijzondere mensen, voor de gemeenschap van de Ark.

Nieuwsgierig geworden?

Meld je dan vóór 9 oktober aan:

  • Parochie Sint Jan de Doper via pelgrimini@sintjandd.nl of telefonisch via 0182-513056 tussen 9.00 en 12.00 uur.
  • Parochie Pax Christi via secr@parochiepaxchristi.nl of telefonisch via 0348-412817 van dinsdag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op de onderstaande websites:

L’Esprit du Chemin: www.espritduchemin.org/nl
De Ark Gouda: www.arkgouda.nlSint Jan de Doper parochie