Pelgrimini


Pelgrimini

Pelgrimeren is van alle tijden. Mensen gingen op pad met als motief dat het onderweg zijn naar een bedevaartplaats minstens zo belangrijk is als de plaats zelf. Door de Corona konden bedevaart- en pelgrimages niet doorgaan, de behoefte leefde echter wel en was de vraag, wat kan wel? Zo ontstond de Pelgrimini Maximaal in onze parochie Sint Jan de Doper op 2 en 9 oktober door ons mooie Groene Hart.
Zaterdag 2 oktober begon de tocht in Gouda, waar we ons even in het Heilig Land waanden. Vervolgens trokken we al wandelend en fietsend naar Moordrecht om het leven van Titus Brandsma te ontdekken. De dag eindigde bij Maria van Waddinxveen, die ons met open armen ontving.
Op zaterdag 9 oktober pakten we de route op in Boskoop, voor even Lourdes. Waarvandaan we de Camino op gingen richting Santiago. De route was goed te volgen; schelpen en gele pijlen wezen ons de weg. Op de Camino werden verschillende pelgrims geïnterviewd door Wilfried Kemp, bekend van de KRO/RKK, over hun beweegredenen om op pelgrimstocht te gaan. De kerk op Reeuwijk-Dorp was aangekleed alsof je je even bij Jacobus in Santiago de Compostela waande. Zelfs een door de lucht zwaaiend wierookvat ontbrak niet. Uiteindelijk eindigde de dag in Kevelaer/ Bodegraven. Daar ontving je plechtig een getuigschrift, als je je stempels overal had gehaald, het testimonium.Sint Jan de Doper parochie