Een retraite iets voor jou?


Een retraite iets voor jou?

Stap uit de dagelijkse drukte en neem de tijd voor bezinning en verdieping. Een retraite of bedevaart biedt een waarde-volle gelegenheid om afstand te nemen van de hectiek van het dagelijks leven en je te richten op jouw relatie met God.

Er worden veel verschillende retraites op diverse locaties aangeboden, waardoor er altijd wel een retraite is die bij jou past, of je nu op zoek bent naar nieuwe inzichten, innerlijke rust, een diepere verbinding met je geloof of juist iets heel creatiefs. De serene omgeving en de begeleiding van ervaren spirituele leiders bieden een veilige ruimte waar je kunt nadenken en tot rust kunt komen. Een retraite of bedevaart kan een levensveranderende ervaring zijn die jouw geloofsleven verrijkt. Gun jezelf deze waardevolle ervaring en ontdek wat een retraite voor jou kan betekenen. Houdt deze pagina in de gaten voor een actueel overzicht.

Persoonlijke retraites

Retraites winnen snel aan populariteit, wat een mooie ontwikkeling is. Het betekent echter ook dat veel retraites snel volgeboekt raken. Om ervoor te zorgen dat je geen kans mist, raden we aan regelmatig de onderstaande websites, evenals onze website, in de gaten te houden voor een actueel overzicht van retraites. Zo kun je op de hoogte blijven van nieuwe retraites en tijdig je plek reserveren.

Stilteretraites bij Chemin Neuf in Oosterhout (13/10-15/10)
Deze gemeenschap biedt korte stilteretraites en 7-daagse retraites rondom de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola. Het programma van deze retraites is een mix van lezingen, getuigenissen, persoonlijk en gezamenlijk gebed en begeleiding, om zo tot rust te komen bij God. De eerstvolgende miniretraite, bedoeld als eerste kennismaking met de Ignatiaanse retraites, vindt plaats van 13 tot 15 oktober. Kijk voor meer informatie op de website.

Taizé voor volwassenen (30+)
Naar Taizé komen betekent uitgenodigd worden om te zoeken naar een verbonden-heid met God door gemeenschappelijk gebed, zingen, stilte, persoonlijke bezinning en uitwisseling. Als je in Taizé bent, doe je mee aan het gemeenschappelijk leven en het dagelijkse programma. Geïnteresseerd? Lees dan eerst de praktische informatie door om meer te weten te komen over de ontmoetingen en wanneer je kunt komen. Denk er aan je van te voren in te schrijven. Kijk voor meer informatie voor volwassenen op de website.

Abdij van Egmond
De abdij van Egmond biedt een uiteenlopend aanbod van retraites, waaronder stilte-retraites, icoonschilderweken en meer verdiepende retraites. Bekijk het aanbod op de website.

Verblijven in/bij een klooster
Hieronder staan enkele voorbeelden van (gastenhuizen bij) abdijen die openstaan voor het ontvangen van zowel mannen als vrouwen, die enkele dagen met hen willen meeleven. Kijk voor meer informatie op onderstaande websites.

Retraites voor stellen

Koppelweekend 4e musketier (29/9-1/10)
Tijdens de Couples Experience worden jullie meegenomen op een relatieversterkend avontuur – een weekend weg van alle drukte, waarin je samen leuke dingen beleeft en nieuwe herinneringen opbouwt voor de rest van je relatie. Ga voor meer informatie naar de website.Sint Jan de Doper parochie