25 juni: Sint Jan de Doperdag


25 juni: Sint Jan de Doperdag

Sint Jan de Doperdag: een dag van vieren en verbinden

Op zondag 25 juni vieren we de jaarlijkse Sint Jan de Doperdag. Dit jaar is extra speciaal, omdat we ook ons 12,5-jarig jubileum als parochie vieren. Een dag vol activiteiten in stijl van de Ankerzondag.

Samenkomst van alle geloofsgemeenschappen

Tijdens de Sint Jan de Doperdag komen jong en oud uit alle geloofsgemeenschappen samen. Een dag waarbij we verbinding leggen tussen generaties en tussen de verschillende geloofsgemeenschappen.

Activiteiten voor jong en oud

Het ochtendprogramma begint met een inspirerend catechesemoment, waarbij iedereen in leeftijdsgroepen uit elkaar gaat. Ook de communicanten en vormelingen volgen ’s morgens een eigen programma. Aansluitend vindt er een feestelijke eucharistieviering plaats, waarbij er ook speciaal aandacht is voor kinderen tijdens een aparte kinderpreek. Tijdens het ochtendprogramma en de eucharistieviering kan er gebruik worden gemaakt van de crèche voor de allerkleinsten. Na de viering is er tijd om gezellig na te praten tijdens leuke activiteiten en onder het genot van allerlei lekkers. Houdt de aankomende weken de website goed in de gaten; hier zal regelmatig nieuwe informatie over deze dag verschijnen.

Een uitgebreid programma

9.15 uur: Ontvangst, de koffie en thee staat klaar!
9.30 uur: Start catechese in verschillende leeftijdsgroepen. Aparte catechese voor communicanten en vormelingen.
11.00 uur: Feestelijke eucharistieviering, u bent uiteraard ook welkom als u het catecheseprogramma niet heeft gevolgd.
12.00 uur: Gelegenheid voor ontmoeting.

WJD-kruis komt naar onze parochie

Een bijzonder moment tijdens de Sint Jan de Doperdag is de aanwezigheid van het kruis van de Wereldjongerendagen, dat naar onze parochie komt. Het kruis is een symbool van verbinding tussen alle jongeren van de wereldwijde katholieke gemeenschap.

Kom ook naar de Sint Jan de Doperdag!
Kortom, de Sint Jan de Doperdag is een dag van vieren en verbinden. We hopen u te mogen verwelkomen op zondag 25 juni voor een dag vol activiteiten en gezelligheid. Tot dan!

‘Heel Sint Jan Bakt’ voor de Sint Jan de Doperdag 2023

Op zondag 25 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Sint Jan de Doperdag. Dit jaar vieren we niet alleen deze bijzondere dag, maar ook het 12,5-jarig jubileum van onze parochie. Genoeg reden om uit te pakken!

Daarom nodigen we iedereen uit om thuis zijn of haar bakvaardigheden uit te oefenen en deze op deze feestelijke dag met anderen te delen. Laat je creativiteit de vrije loop. Of je nu een doorgewinterde thuisbakker bent of net begint met bakken, iedereen is welkom om mee te doen. Deelnemers kunnen bij aankomst hun zoete of hartige creaties inleveren, die na de eucharistieviering door iedereen kunnen worden geproefd.

De Sint Jan de Doperdag biedt een mooie gelegenheid om als parochie samen te komen, ongeacht uw geloofsgemeenschap. Of u nu komt om de eucharistieviering bij te wonen, deel te nemen aan het catecheseprogramma, of om te genieten van de lekkernijen, er is voor ieder wat wils. Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze bijzondere dag!Sint Jan de Doper parochie