23 juni: Sint Jan de Doperdag


23 juni: Sint Jan de Doperdag

Sint Jan de Doperdag: een dag van vieren en verbinden

Op zondag 23 juni vieren we de jaarlijkse Sint Jan de Doperdag, dit jaar voor het eerst bij de H.-Josephkerk in Gouda. Tijdens de Sint Jan de Doperdag komen jong en oud uit alle geloofsgemeenschappen samen, en dit jaar zullen voor het eerst ook de parochies H. Barnabas uit Haastrecht en H. Bartholomeus uit Schoonhoven aansluiten. Een dag waarbij we verbinding leggen tussen generaties, én tussen de verschillende geloofsgemeenschappen en parochies. Het belooft een feestelijke dag te worden!

Activiteiten voor jong en oud

Het ochtendprogramma begint met een inspirerend catechesemoment, waarbij kinderen en volwassen in verschillende leeftijdsgroepen uit elkaar gaan. Ook de communicanten en vormelingen volgen ’s morgens een eigen programma. Aansluitend vindt er een feestelijke eucharistieviering plaats, waarbij er ook speciaal aandacht is voor kinderen tijdens een aparte kinder- en tienerpreek. Tijdens het ochtendprogramma en de eucharistieviering kan er gebruik worden gemaakt van de crèche voor de allerkleinsten. Na de eucharistieviering is er tijd om gezellig na te praten tijdens leuke activiteiten en onder het genot van een lekkere lunch.

Tip: Houd de aankomende weken de website goed in de gaten; hier zal regelmatig nieuwe informatie over deze dag verschijnen.

Een uitgebreid programma

  • 9.15 uur: Ontvangst, de koffie en thee staat klaar!
  • 9.30 uur: Start catechese in verschillende leeftijdsgroepen. Aparte catechese voor communicanten en vormelingen.
  • 11.00 uur: Feestelijke eucharistieviering, u bent uiteraard ook welkom als u het catecheseprogramma niet heeft gevolgd.
  • 12.15 uur: Gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van allerlei lekkers. Zo is er een popcornkraam, en vergeet al het lekkers dat iedereen van thuis heeft meegebracht niet. Ook zijn er verschillende leuke activiteiten te doen, waaronder een springkussen voor de allerkleinsten en een ballonkunstenaar.
  • 13.00 uur: Gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met de programma’s van de Alpha-cursus, Marriage Course en de Catechese van de Goede Herder.
  • 14.00 uur: We sluiten de dag af met een lofprijsparty onder leiding van de band Lux.

Samen verzorgen we de lunch

Na de eucharistieviering is er gelegenheid voor ontmoeting tijdens een heerlijke lunch. We vragen iedereen iets voor de lunch mee te nemen, wat ook met elkaar gedeeld kan worden. Als iedereen voldoende voor zichzelf meeneemt, zullen we tijdens het delen ook voldoende voor elkaar hebben! Houd er rekening mee dat jouw baksel, bolletje, pannenkoek, wrap of stuk fruit makkelijk uit het vuistje moet kunnen worden gegeten, en dat we slechts één koelkast hebben.

Activiteiten voor kinderen

Tijdens de Sint Jan de Doperdag houden we ook rekening met vermaak van de kinderen. ’s morgens volgen zij leuke catechese, die is afgestemd op de verschillende leeftijden. Tijdens de eucharistieviering kunnen de kinderen deelnemen aan de kinderpreek (er is ook een aparte tienerpreek). En na de viering zal er een springkussen zijn om de energie weer kwijt te kunnen. Ook is er een ballonkunstenaar die mooie ballonnen maakt voor de kinderen en er is een lekkere lunch én popcorn. Heeft u vragen of ideeën, stuur ons gerust een mail.

Parkeren tijdens de Sint Jan de Doperdag

Vanwege de verwachte drukte willen we u graag attenderen op onze aanbevolen parkeermogelijkheden. We raden u aan om te parkeren bij de PWA-kazerne aan de Groen van Prinsterersingel 44 te Gouda. Vanaf deze locatie is het ongeveer vijf minuten lopen naar de H.-Josephkerk. Deze parkeergelegenheid biedt voldoende ruimte en is makkelijk bereikbaar, waardoor je snel kunt genieten van alles wat de Sint Jan de Doperdag te bieden heeft. Ons parkeerteam staat tijdens de Sint Jan de Doperdag klaar om u verder te assisteren bij eventuele vragen over parkeren.

Ik ben slecht ter been…
Ook voor de H.-Josephkerk aan het Aalberseplein zijn parkeerplaatsen beschikbaar, die we tijdens de Sint Jan de Doperdag graag vrij willen houden voor mensen die slecht ter been zijn. Geeft u dit op deze dag gerust door bij het parkeerteam, zij zullen u begeleiden naar een plek voor de kerk.

Ik ben chauffeur…
Uiteraard is het dan mogelijk om uw passagiers voor de H.-Josephkerk af te zetten en daarna een plekje in de buurt op te zoeken. De plaatsen op het Aalberseplein houden we graag zoveel mogelijk beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

Kom ook naar de Sint Jan de Doperdag!

Kortom, de Sint Jan de Doperdag is een dag van vieren en verbinden. We hopen u te mogen verwelkomen op zondag 23 juni voor een dag vol activiteiten en gezelligheid. Heeft u vragen of ideeën, stuur ons gerust een mail. Komt u ook?Sint Jan de Doper parochie