28 juni: Infoavond Tienergroep FBI


28 juni: Infoavond Tienergroep FBI

Onderstaande tekst is voor tieners, de uitnodiging voor ouders staat onderaan deze pagina.

Word jij ook Faith Building Investigator?

Ben je 11 jaar of ouder en wil je meer ontdekken over jezelf en jouw geloof? Dan is de FBI-tienergroep echt iets voor jou!

Wat is FBI?
FBI staat voor Faith Building Investigation. We komen twaalf vrijdagavonden per jaar samen om op een leuke en ontspannen manier bezig te zijn met het geloof. Maar het gaat niet alleen om geloven; het gaat om jouw vragen, jouw zoektocht en jouw plezier!

Wat kun je verwachten?

  • Verhalen: Luister naar verhalen uit de Bijbel.
  • Spellen: Doe mee aan leuke en uitdagende spellen.
  • Chillen: Geniet van de gezelligheid met leeftijdsgenoten.
  • Vragen: Onderzoek jouw geloofsvragen samen met ons.

Bij FBI draait het om jou! We willen je helpen om zelf achter jouw keuzes te staan, ook als het om geloven gaat. Je legt een mooie basis om, als je dat wilt, het sacrament van het Vormsel te ontvangen (rond 15 jaar). Ontdek wat geloven voor jou kan betekenen op een manier die bij jou past.

Voor de ouders/verzorgers

Jullie kind gaat aankomend schooljaar naar groep 8 van de basisschool of klas 1 van de middelbare school. In voorgaande jaren was dat het moment om u en uw kind te benaderen voor zijn of haar deelname aan de voorbereiding op het heilig Vormsel.

Misschien heeft u het artikel “Gevormd worden” gelezen in Voorloper 2024-3. Hierin wordt beschreven waarom we een nieuwe stap gaan zetten en hoe we met de tieners op weg willen gaan. Doel is dat zij Christus en zijn Kerk (beter) leren kennen en samen groeien in geloof. Zo kan vanuit een eigen verlangen een meer bewuste keuze de voorbereiding op het H. Vormsel de volgende stap zijn.

Dit tienerwerk is voor alle tieners van de parochies St. Jan de Doper, St. Barnabas en H. Bartholomeus. We hopen dat hij of zij zich zal aansluiten bij deze leuke en opbouwende avonden. Deze tienergroep draagt de naam FBI: Faith Building Investigation. Aanmelden kan via FBI@sintjandd.nl.

Nieuwsgierig? Kom naar de informatieavond!
Op vrijdagavond 28 juni is er om 20.00 uur voor u als ouders/verzorgers een informatiebijeenkomst over het tienerprogramma dat we opstarten per september 2024. U bent van harte welkom in de Antoniuszaal, Aalberseplein 2 te Gouda. We hopen u  te ontmoeten!Sint Jan de Doper parochie