Vastenactie 2023: Harapan Jaya


Vastenactie 2023: Harapan Jaya

De Vastenactie 2023 richt zich dit jaar op het project ‘Harapan Jaya’, Hoop die overwint. Harapan Jaya is een ravalidatiecentrum van de zusters Franciscanessen op het Indonesische eiland Sumatra. Zij zetten zich in voor gehandicapte kinderen en zorgen voor medische en maatschappelijke begeleiding. Naast operaties en huisvesting zorgen zij er ook voor dat de kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan onderwijs. Daarom zetten wij ons als parochie in om geld in te zamelen voor dit doel. De kinderen worden altijd opgevangen, ongeacht geloof, ras of afkomst.

Als parochie hebben wij ons verbonden aan deze actie, waardoor vanuit acht locaties mensen zich inzetten om het streefbedrag van €12.500,00 te bereiken, zodat de Vastenactie nog eens 50% bovenop dit bedrag uitbetaald! Geen €12.500,00 maar dus €18.750,00 hopen wij straks aan deze stichting te overhandigen.

Drie activiteiten t.b.v. de Vastenactie

Vastenactie 2023 organiseert tijdens de vastentijd drie specifieke activiteiten:

  • 5 maart: een lezing over Indonesië en verkoop Aziatische gerechten.
  • 19 maart: Happen & Trappen. Een dagje fietsen (of met de auto) van Gouda naar Boskoop en daarna door naar Bodegraven, met op elke locatie een specifieke activiteit en Indonesische lekkernijen. Onder meer Zr. Jeannette van Paassen, oprichtster van Harapan Jaya, die over het centrum en hun belangrijke werk zal vertellen. Eindigend in Bodegraven, krijgen de deelnemers een heerlijke Indonesische maaltijd uitgeserveerd. (Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een deel van het programma.)

Aanmelden?

Ben je enthousiast geworden, en wil jij je aanmelden voor één (of alle 😉 ) activiteiten? Klik dan op bovenstaande activiteiten, waar je direct ziet of het voor die activiteit nodig is om je via de aanmeldknop aan te melden. Heb je nog vragen? Stuur ons dan een mailtje via vastenactie@sintjandd.nl.

Direct doneren?

Ook als je niet mee wilt of kunt doen aan de activiteiten, is er natuurlijk de mogelijkheid om te doneren. Ga hiervoor naar onze eigen projectpagina op de website van de Vastenactie en klik daar op de knop ‘Doneer nu’.

Twijfel je nu nog?

Bekijk dan onderstaand filmpje van Editie Groene Hart, waarin wordt gesproken met oprichtster Jeannette van Paassen en kapelaan Van Paassen over dit project.Sint Jan de Doper parochie