Vastenmeditaties


Vastenmeditaties

Spreek met Italiaanse passie, zing zoals Pavarotti kon zingen, proef als een sommelier de paar woorden die de titel vormen van de nieuwe Pauselijke encycliek: Fratelli Tutti! Spreek… zing… en proef.

Fratelli Tutti een prachtige Encycliek die je als een kostbaar geschenk mag ontvangen, voorzichtig mag uitpakken, hoofdstuk voor hoofdstuk, zin voor zin.

En dat gaan we doen! Allereerst met vastenmeditaties die zorgvuldig zijn voorbereid door de gebedsleiders van uw eigen locatie.

Bij vastenmeditaties wisselen woord, stilte, muziek/zang elkaar in rustig tempo af.

Gedurende de veertigdagentijd is er iedere week, maar steeds op een andere locatie, zo’n gebedsmoment van 19.00 – tot 19.45 uur.

Woensdag 24 februariBoskoop
Woensdag 3 maartGouda/Moordrecht (Aalberseplein)
Woensdag 10 maartReeuwijk
Woensdag 17 maartReeuwijk
Woensdag 24 maartWaddinxveen

De meditatieavonden bij elkaar vormen een geheel. Als u alle avonden bijwoont dan trekt de kaars die op de eerste avond wordt ontstoken met u mee van locatie naar locatie.

Fratelli Tutti! Onze inspanningen voor het vastenactie project in Brazilië en onze meditatie avonden vormen een mooi palet op weg naar Pasen om daarna, met elkaar, de Encycliek te gaan lezen. Nu alvast van harte uitgenodigd.

Tenslotte: alle corona maatregelen blijven van kracht tijdens onze meditatie avonden.
Pastor Rob LijesenSint Jan de Doper parochie