Versoepelingen coronamaatregelen vanaf september


Versoepelingen coronamaatregelen vanaf september

Vrijwel iedereen die in de kerk komt is gevaccineerd. Daarom heeft het pastoraal team de coronamaatregelen die we hanteren geëvalueerd en een aantal maatregelen versoepeld. De bisschoppelijke regelingen blijven daarbij leidend. De versoepeling gaat in per september.

De maatregelen die we versoepelen:
Bij aanvang van de viering is de intocht weer door het middenpad.           Misdienaars kunnen weer ingezet worden.
Ontsmetting van de handen vlak vóór de communie hoeft niet meer, op voorwaarde dat iedereen wél de handen ontsmet bij binnenkomst in de kerk en de kerk ook goed is schoongemaakt. Degene die communie uitreikt ontsmet nog wel de handen.
Tissues aanbieden om de communie op te ontvangen stopt.
Celebrant en lector kunnen weer vanaf dezelfde plaats spreken.
Het intentie- of gebedenboek kan weer terugkeren. Mensen moeten wel hun handen ontsmetten voordat zij in het boek schrijven.

De maatregelen die blijven:
Aanmelden is veelal niet meer nodig maar registreren moet nog wel.         
De anderhalve meter afstand blijft gehandhaafd.
Gebruik van communiescherm en – pincet. 
Geen samenzang. Wel is koorzang mogelijk onder voorwaarden.

Na de viering
Na de viering wil het pastoraal team weer aanspreekbaar zijn voor mensen. Dit wordt door iedereen gemist! Daaraan zijn wel een aantal voorwaarden:
Er mag geen rij ontstaan waarbij mensen te dicht op elkaar staan te wachten. Dus moet een plek gezocht worden waar de pastor zichtbaar is en goed bereikbaar, maar deze plek moet niet ‘in de loop’ liggen.
Koffiedrinken is al weer enige tijd mogelijk. Het blijft een belangrijk aandachtspunt dat iedereen de anderhalve meter afstand blijft bewaken.Sint Jan de Doper parochie