Vlog Catholic Parish Summit


Vlog Catholic Parish Summit

Vier parochianen zijn deze week aanwezig bij de Catholic Parish Summit in Harrogate (VK).

Wat is de Catholic Parish Summit?

De Catholic Parish Summit (CPS) is een internationale conferentie die plaatsvindt van 12 t/m 14 juni en is bedoeld om te helpen bij de opbouw van missionaire parochies. Een van de sprekers is fr. James Mallon, de schrijver van het boek Divine Renovation (Als God renoveert).

Daarnaast bezoeken zij op 15 en 16 juni de parochie in Ampleforth in het Verenigd Koninkrijk, die al langere tijd werkt volgens het gedachtegoed van Divine Renovation. Dit bezoek zal hen helpen een beter beeld te krijgen van hoe een missionaire parochie eruit kan zien.

Bekijk onze vlogs!

Woensdag 12 juni 2024
Gisteren zijn we veilig aangekomen in Harrogate voor de Catholic Parish Summit. We zijn enorm enthousiast en willen deze bijzondere ervaring graag met jullie delen! Om jullie ook een beetje mee te laten genieten, hebben we een vlog gemaakt van onze eerste dag hier. In de vlog delen we onze eerste indrukken en de mooie momenten die we al hebben beleefd. Blijf ons de komende dagen volgen voor meer updates en vlogs. We hopen dat jullie net zo geïnspireerd raken als wij door alles wat we hier meemaken!

Vlog 12 juni 2024

Donderdag 13 juni 2024
We hebben weer een geweldige dag achter de rug hier in Harrogate bij de Catholic Parish Summit! Vandaag hebben we inspirerende sessies gevolgd, bijzondere mensen ontmoet en veel nieuwe inzichten opgedaan. Om jullie mee te laten genieten, hebben we een vlog gemaakt van onze tweede dag. In deze vlog delen we de hoogtepunten, onze ervaringen en de sfeer van de conferentie.

Vlog 13 juni 2024

Vrijdag 14 juni 2024
Inmiddels zijn we op de laatste dag aangekomen van onze reis naar de Catholic Parish Summit, en het is een inspirerende reis geweest! Vandaag hebben we nog een sessies bijgewoond in een lokale parochie in Ampleforth, die ook stappen zet als missionaire parochie. We hebben inspirerende gesprekken gevoerd met het leiderschapsteam van deze parochie en ook met de parochianen en daardoor nog meer geleerd over het bouwen van missionaire parochies.

In onze nieuwste vlog geven we jullie nog een terugblik op de sessies van vrijdag 14 juni, we delen de belangrijkste inzichten en laten de bijzondere momenten van de dag zien, en we hebben zelfs mgr. Liesen een vraag kunnen stellen voor de camera!

Bedankt voor jullie steun en gebeden. Blijf ons volgen voor meer updates. De vlog van het naprogramma in Ampleforth zal begin volgende week verschijnen, als we weer thuis zijn. We hopen dat jullie net zo geïnspireerd raken als wij door deze geweldige ervaring!

Vlog 14 juni 2024


Sint Jan de Doper parochie