Voedsel Deelkast; duurzaam, delen, ruilen & helpen


Voedsel Deelkast; duurzaam, delen, ruilen & helpen

Een voedsel deelkast ook wel buurtkast; het concept is simpel zet erin wat je over hebt en/of haal er uit wat je nodig hebt.  

Voorraadkast voor en met elkaar. Wie kent het niet? Achterin je keukenkastje staan nog steeds potjes of blikjes die je vorig jaar kreeg of kocht. Zonde om weg te gooien, maar diep van binnen weet je eigenlijk al dat je er niets mee gaat doen. Daar is nu een oplossing voor, de Voedsel Deelkast!  

Voedselverspilling. Er wordt in ons land nog altijd op grote schaal goed voedsel verspild doordat het onaangetast in de prullenbak beland. Zonde in het kader van duurzaamheid en zonde want er zijn andere mensen die dat voedsel wel graag willen eten. 

Helpen. Naast duurzaam om voedselverspilling tegen te gaan is het ook een manier om te helpen. Voor mensen die het niet zo breed hebben is de voedsel deelkast een makkelijke en laagdrempelige manier om gratis voedsel of hygiëneproducten te pakken en hiermee hun boodschappen aan te vullen.   

Neem mee wat je nodig hebt 

  • Pak gratis een paar dingen … 

en laat ook iets voor een ander over.  

Geef wat je kunt missen

  • Voedsel of verzorgingsproducten in gesloten en onaangebroken verpakkingen. 
  • Houdbaarheidsdatum mag nog niet verlopen zijn. 
  • Geen alcohol, medicijnen of tabak. 

Deze Voedsel Deelkast staat op het kerkplein van geloofsgemeenschap H. Joannes de Doper, A.P. van Neslaan 50 in Boskoop,  achter de garage vlakbij de ingang van de familiekamer. 

De Voedsel Deelkast is voor iedereen in Boskoop, wel of niet verbonden aan de geloofsgemeenschap. De lokale werkgroep PCI-Boskoop coördineert het beheer van deze Voedseldeelkast. Vragen of tips voor deze Voedsel Deelkast kunnen gemaild worden naar PCI-Boskoop@outlook.com 

Meer informatie over deze voedsel deelkast en de PCI-Boskoop scan de onderstaande QR-code:Sint Jan de Doper parochie