Welkom aan de dopelingen van 2019-2022-2021-2022


Welkom aan de dopelingen van 2019-2022-2021-2022

Op zondag 5 februari was het een gezellige drukte van jonge gezinnen in de HH Petrus & Pauluskerk in Reeuwijk.

De kinderen die de afgelopen 4 jaren het H.Doopsel ontvingen hadden een speciale uitnodiging ontvangen voor deze viering. De dopelingen, Guus H., Fien v. L., Guus v. L., Lisa, Tim, Bart, Milou, Daan, Siem, Sofia, Mats, Duuk, Maartje, Maud, de tweeling Niek en Fien, Emily en Twan waren aanwezig. Cato en Rens waren afwezig. Xander Mathot mocht helaas maar 2 maanden oud worden, maar met z’n doopkaars  was hij er toch ook bij.

Na het toepasselijke Evangelie van deze dag over het Zout en Licht van deze wereld verwees Pater M.R. Hoogland in zijn overweging naar deze kinderen die het Licht en de Toekomst van deze wereld zijn. Laat het licht stralen. Bij de voorbede werden de doopkaarsen aangestoken hetgeen een mooi geheel vormde.

Het enthousiaste kinderkoor Cantarellen onder leiding van Maria en Colette maakte er met hun liedjes een feestje van.

De dopelingen vormden het middelpunt van deze viering. Het was mooi om te zien dat de baby’s van toen nu bijna allemaal zelf de kerk binnen stapten en één van hen hielp zelfs zijn vader collecteren. Van deze grote groep dopelingen, ouders, broertjes en zusjes werd een mooie foto gemaakt welke ook in de ‘foto galerij’ van de pastorie een plekje krijgt. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van koffie, koek, limonade en rozijntjes. Het is een mooie herinnering geworden voor iedereen.Sint Jan de Doper parochie