Wereldjongerendagen 2023


Wereldjongerendagen 2023

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar en heb je voor de zomer nog geen plannen? Stap dan op maandag 24 juli, in alle vroegte, in de bus naar het grootste jongeren-event ter wereld: de Wereldjongerendagen!

Via Parijs, Lourdes en Fatima dompel je jezelf in Portugal onder in deze onvergetelijke gebeurtenis! Once in a life time? Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie over deze bijzondere reis!

Aankomende (sponsor)activiteiten

  • Op zaterdag 27 mei openen wij een Carwash in Gouda. Kom vooral langs om uw auto te laten poetsen op de ‘rotonde’ voor de Josephkerk. Exacte tijden en kosten zullen later bekend gemaakt worden.
  • In de maand juni kunt u deelnemen aan: Schrijf me voor een 5’je. Voor 5 euro zult u een leuk kaartje ontvangen vanuit Lissabon waardoor u een stukje WJD met ons mee kunt beleven.
  • Op 29 mei zijn de jongeren aansluitend aan de eucharistieviering van 9.00 uur aanwezig bij de Zilverdag in Schoonhoven. Zij houden een rommelmarkt in parochiehuis ‘De Overkant’. Komt u ook langs?
  • Tijdens de Sint Jan de Doperdag op 25 juni komt het kruis van de Wereldjongerendagen in onze parochie op bezoek. Een bijzonder moment! Het kruis is een symbool van verbinding tussen alle jongeren van de wereldwijde katholieke gemeenschap.
  • Op zondag 23 juli is de uitzwaaimis voor alle WJD-jongeren in de H.-Josephkerk te Gouda. Aan het eind van deze viering zullen alle jongeren, die vanuit onze parochie en de parochies uit Haastrecht en Schoonhoven naar de naar de WJD gaan, de pelgrimszegen ontvangen.
  • En van 24 juli t/m 9 augustus vinden de Wereldjongerendagen plaats. Hoogstwaarschijnlijk ook dit jaar op tv bij de EO op Npo1 te volgen.
  • In september zullen de jongeren bij alle kerken langsgaan om na afloop van de viering tijdens het koffiedrinken hun ervaringen te delen over de WJD.

Aanmelden

Wil je deel uitmaken van een onvergetelijke ervaring? Meld je nu aan voor de Wereldjongerendagen! Aanmelden kan tot en met 30 mei. Ontdek Lissabon, verdiep je geloof en maak nieuwe vriendschappen. Mis deze kans niet en beleef de WJD vol betekenis en avontuur. Doe mee met duizenden jongeren van over de hele wereld. Grijp deze unieke kans en meld je nu aan!

Meer informatie over de Wereldjongerendagen vind je hier op de website en op de officiële Nederlandse website van de WJD, of bekijk hieronder de folder van de reis. Wil jij je direct aanmelden? Ga dan naar de website van onze reisorganisatie Huis voor de Pelgrim.Sint Jan de Doper parochie