Het WJD-kruis opnieuw in onze parochie


Het WJD-kruis opnieuw in onze parochie

Vlak voor de eerste editie van de Wereldjongerendagen in 1983 schonk paus Johannes Paulus II een houten kruis aan de jongeren, als teken van gezamenlijk geloof en toewijding tijdens de WJD. Sindsdien is dit kruis een vast symbool bij elke editie van de Wereldjongerendagen en reist het de hele wereld over: van de Noordpool tot de Amazone, van Ground Zero in New York tot in gevangenissen, naar elke uithoek van de wereld.

𝗪𝗝𝗗-𝗸𝗿𝘂𝗶𝘀 𝗮𝗹 𝗲𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿 𝗶𝗻 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗼𝗰𝗵𝗶𝗲.

Vanuit het originele WJD-kruis werd een speciaal Nederlands WJD-kruis uitgezonden door de internationale WJD-organisatie in Rome. Dit Nederlandse WJD-kruis heeft van 14 oktober tot 6 november 2022 een tour door Nederland gemaakt. Tijdens deze tour is het kruis ook al een nacht in onze parochie geweest.

𝗞𝗼𝗺 𝗼𝗼𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁 𝗝𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗗𝗼𝗽𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴!

En nu is het moment aangebroken dat het Nederlandse WJD-kruis opnieuw naar onze parochie komt! Op 25 juni, tijdens de Sint Jan de Doperdag, krijgen we de kans om dit speciale kruis te verwelkomen en te eren. Het kruis symboliseert de verbondenheid en toewijding van jongeren (en inmiddels ook vele ouderen) in hun geloofsreis. Het herinnert ons eraan dat we samen op weg zijn in ons geloof, ongeacht waar we vandaan komen.

Daarom nodigen we iedereen, jong en oud, in onze parochie uit om over de grenzen van uw eigen geloofsgemeenschap heen te stappen en samen deel te nemen aan dit unieke moment!Sint Jan de Doper parochie