Zomerleesavonden gaan niet door


Zomerleesavonden gaan niet door

Helaas wegens te weinig belangstelling gaan de zomerleesavonden die gepland stonden zoals hieronder beschreven niet door.

De zomerleesavonden van vorig jaar waren niet om naar huis te schrijven, het was koud, kil en drassig. Maar indrukwekkend was wel! In stilte lazen we met elkaar de encycliek ‘Fratelli Tutti’ om vervolgens te delen wat je had geraakt, hoe de encycliek woorden gaf aan jouw geloof. Er was geen discussie, geen dispuut, het was respectvol luisteren naar elkaar.

Dit jaar zijn er weer zomerleesavonden in de tuinen van onze kerken. Dit jaar zal het wel zonnig en droog zijn, fluiten de vogels het hoogste lied, verwarmd de avondzon jouw handen die in alle rust de bladzijnen omslaan van ons boek: Titus Brandsma, van held tot heilige.

We maken (opnieuw) kennis met Titus Brandsma, lezen waarom hij Heilig is verklaard? Brandsma was een veelzijdig man. Niet alleen pater Karmeliet, maar ook één van de eerste hoogleraren Wijsbegeerte en rector aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Een toonaangevend persoon in de herontdekking van de Nederlandse mystiek, zelfs mysticus, een ondergewaardeerde theologische hoogvlieger en toch dicht bij de gewone mensen. Niet in het laatst werd hij ook bekend als verzetsheld en martelaar.

Zeven wetenschappers van de Radboud Universiteit en het Titus Brandsma Instituut belichten in dit prachtig full colour geïllustreerde hardcover boek ieder aspect uit het leven van het bewonderingswaardige mens dat Titus Brandsma was.

Onze leesavonden zijn op 12 juli in Moordrecht, 14 juli in Gouda, 19 juli in Haastrecht en op 21 juli Waddinxveen steeds van 19.30 uur – 21.00 uur. De laatste avond sluiten we af met Friese kruidkoek en Berenburger of een andere smaakvolle combinatie 😊

Er is plaats voor 15 deelnemers, opgeven uiterlijk 7 juli via parochie@sintjandd.nl. Ons boek is te bestellen bij uw lokale boekhandel en kost € 19,95

Pastor Rob LijesenSint Jan de Doper parochie