Zondag 3 maart voorstelviering voor de communicanten


Zondag 3 maart voorstelviering voor de communicanten

Het was een gezellige en bijzondere viering, waarin niet alleen het voorstellen van de communicanten was, maar ook de doop van 1 van de communicanten: Rosa Buiter. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de CantaRellen en er was voor de vele kinderen ook nog een kinderwoorddienst.

In deze viering stond het ‘Huis van God’ centraal. De communicanten hadden een mooi huis bij het altaar gezet. Hierin staan hun namen en foto’s, vrolijk versierd met mooie bloemen in potjes en vogeltjes op het dak.

Toen de communicanten door de kerk heen naar voren kwamen met het liedje ‘Kom op het feest’ zakte de spanning al een beetje. Het bleef voor iedereen heel spannend om antwoord te geven door de microfoon en  zichzelf voor te stellen aan alle aanwezigen. De kinderen vertelden een kort stukje over wie zij zijn, en wie hun ouders, broers, zussen en huisdieren zijn. Ook de hobby’s en sporten kwamen nog voorbij. Ze vertelden waarom ze hun communie wilden doen en waarom zij deze mooie keuze maakten. Daarna kwam het liedje ‘…Wie ik, ja jij..’ waarbij iedereen heel goed meedeed en ze er allemaal veel plezier in hadden.

Na het evangelie mocht Rosa naar voren komen, samen met haar moeder en peetouders voor de doop. Ze had een mooie witte doopjurk aan, haar haar was mooi opgestoken met rozen en gipskruid en haar doopkaars was in een mooi bloemstuk gezet. Rosa vertelde dat ze bij de kerk wil horen en een vriend van Jezus wil zijn. De doop was erg mooi en het was bijzonder om dit ook in haar eigen voorstelviering te doen.

Bij de Eucharistie mochten de communicanten de Pastoor helpen om de tafel klaar te maken, dit deden ze heel netjes en mooi. 9 juni is de Eerste heilige Communie van deze kinderen en hopelijk is dit net zo’n mooie dag als afgelopen 3 maart met de voorstelviering.Sint Jan de Doper parochie