Nieuws Reeuwijk

sint jan nieuws Reeuwijk
( 8 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws Reeuwijk
Voorstellen van de vormelingen

Hoi,

Wij zijn Heike, Thomas, Kaja, Elise, Justin, Zoë, Sandra, Sam, Emma, Elize, en Isabel. Al bijna 2 jaar volgen wij, op dinsdagavond, het vormseltraject. Dit zijn gezellige bijeenkomsten bij verschillende kerken, omdat wij in verschillende plaatsen in onze parochie wonen. Daarom vinden wij het leuk om ons aan iedereen in de parochie voor te stellen. Dit doen wij tijdens de viering op 23 juni, op de St. Jan de Doperdag in Gouda. Je bent van harte welkom.

Tot dan.

In memoriam
In memoriam

Op vrijdag 24 mei 2024 is Mevrouw Petronella Maria ( Nelly) van Leeuwen -Fianen  overleden.

Zij is 87 jaar geworden.

Haar uitvaartdienst is op woensdag 29 mei om 11..00 uur in de H.H. Petrus & Pauluskerk.

Nieuws Reeuwijk
Witte donderdag 28 maart

Vol verwondering hebben alle leerlingen van De Bron en groep 3 van De Regenboog op Witte Donderdag geluisterd en gekeken naar het paasverhaal in de R.K. Sint-Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk.

Zandkunstenares Helene heeft alles prachtig in beeld gebracht en Harm Jan vertelde het Paasverhaal. Het is bijzonder om zo’n groot verhaal in het zand tot leven te zien komen. Zowel klein als groot heeft hiervan genoten.

Nieuws Reeuwijk
Zondag 3 maart voorstelviering voor de communicanten

Het was een gezellige en bijzondere viering, waarin niet alleen het voorstellen van de communicanten was, maar ook de doop van 1 van de communicanten: Rosa Buiter. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de CantaRellen en er was voor de vele kinderen ook nog een kinderwoorddienst.

In deze viering stond het ‘Huis van God’ centraal. De communicanten hadden een mooi huis bij het altaar gezet. Hierin staan hun namen en foto’s, vrolijk versierd met mooie bloemen in potjes en vogeltjes op het dak.

Toen de communicanten door de kerk heen naar voren kwamen met het liedje ‘Kom op het feest’ zakte de spanning al een beetje. Het bleef voor iedereen heel spannend om antwoord te geven door de microfoon en  zichzelf voor te stellen aan alle aanwezigen. De kinderen vertelden een kort stukje over wie zij zijn, en wie hun ouders, broers, zussen en huisdieren zijn. Ook de hobby’s en sporten kwamen nog voorbij. Ze vertelden waarom ze hun communie wilden doen en waarom zij deze mooie keuze maakten. Daarna kwam het liedje ‘…Wie ik, ja jij..’ waarbij iedereen heel goed meedeed en ze er allemaal veel plezier in hadden.

Na het evangelie mocht Rosa naar voren komen, samen met haar moeder en peetouders voor de doop. Ze had een mooie witte doopjurk aan, haar haar was mooi opgestoken met rozen en gipskruid en haar doopkaars was in een mooi bloemstuk gezet. Rosa vertelde dat ze bij de kerk wil horen en een vriend van Jezus wil zijn. De doop was erg mooi en het was bijzonder om dit ook in haar eigen voorstelviering te doen.

Bij de Eucharistie mochten de communicanten de Pastoor helpen om de tafel klaar te maken, dit deden ze heel netjes en mooi. 9 juni is de Eerste heilige Communie van deze kinderen en hopelijk is dit net zo’n mooie dag als afgelopen 3 maart met de voorstelviering.

Nieuws Reeuwijk
Voorstelviering Eerste Heilige Communie

Ook in Reeuwijk-Dorp zijn wij met de voorbereidingen gestart en op 9 juni doen wij onze Eerste Heilige Communie. Dit jaar hebben we een gezellig clubje van 4 jongens en 4 meiden.

Op zondagochtend 3 maart zullen wij ons voorstellen in de viering van 9.00uur.

Komen jullie ook allemaal?

Wij willen er een leuke viering van maken en hopelijk zien wij al onze familieleden, vrienden, klasgenoten en natuurlijk is iedereen welkom!

Groetjes en hopelijk tot dan!

Olivier Franzen, Jeppe Kroon, Mels van Leeuwen en Jordy van Leeuwen, Thijsje Verkleij, Jill Vermeulen, Rosa Buiter en Wies van der Werf

Vacatures
Zingen iets voor jou?
Vacatures
Uitbreiding werkgroep Gezinsviering

Voor uitbreiding van de werkgroep Gezinsviering zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de vieringen te maken waarbij Cantarellen de zang verzorgt. Deze vieringen zijn qua opzet hetzelfde als de reguliere vieringen, maar met wat creatieve inzet zijn deze vieringen meer toegankelijk voor gezinnen met jonge kinderen. Dit gaat om ongeveer 6 of 7 keer per jaar. Met elkaar zoek je teksten, passend bij het Evangelie van die dag, en probeer je de kinderen actief bij de viering te betrekken. De liedkeuze verzorgt het koor. Dan gaat het concept naar de betreffende voorganger, en na eventuele aanpassingen is het boekje weer klaar, Een leuke uitdaging, met ook wat verdieping voor jezelf!

Interesse? Vragen? Neem even contact op met het secretariaat, 0182-392310, reeuwijk@sintjandd.nl

Nieuws Reeuwijk
Bloemetje van de maand

Vanaf de maand september zijn we met een nieuw initiatief van gestart. Op de eerste zondag van de maand staat er een boeketje bloemen op het altaar welke na afloop van de viering gebracht wordt bij iemand die op dat moment een steuntje in de rug kan
gebruiken.

Uw hulp is daarbij onmisbaar. Omdat op het secretariaat niet altijd bekend is wie daarvoor in
aanmerking zou kunnen komen vragen wij u om door te geven als er iemand in uw omgeving ziek
is, in een moeilijke periode verkeerd, een opkikker nodig heeft om weer verder te kunnen of iets
zeer bijzonders te vieren heeft.

Op het secretariaat hebben we veel contacten maar soms is er iets gebeurd waar we niet vanaf
wisten en wat achteraf een kaartje, bloemetje, bezoekje of blijk van medeleven had verdiend.
Uw melding is dus welkom: 0182-392310 of reeuwijk@sintjandd.nl
Alvast dank, Nel, Jolanda en Leny

Sint Jan de Doper parochie