Nieuws Reeuwijk

sint jan nieuws Reeuwijk
( 12 ) nieuws item(s) gevonden
In memoriam
In memoriam

Op 8 mei 2023 is overleden: Dhr. Wilhelmus Johannes de Wit. Hij is 86 jaar geworden.

Zijn uitvaartviering is zaterdag  13 mei om 11.00 in de HH Petrus & Pauluskerk, Dorpsweg 22, 2811 KH Reeuwijk.

Nieuws Reeuwijk
Meimaand is Mariamaand

De meimaand is de maand, waarin we in de Kerk Maria, de Moeder Gods, hulde brengen in gebed en verering. Naast de tientallen feestdagen waarop we een gebeurtenis uit het leven van Maria vieren, zijn er ook twee maanden aan haar toegewijd: mei en oktober. De meimaand is in het bijzonder de Mariamaand, oktober vieren we als de maand van de rozenkrans.

 In Reeuwijk wordt op 14 mei , om 9.00 uur, de viering samen met het Alzando koor en Pater Peelen gehouden. Het thema voor deze viering is: Moederliefde.

In memoriam
Im memoriam

Op 18 april 2023 is Gerard van den Heuvel overleden, hij is slechts 57 jaar geworden.

Geboren 10 november 1965, Reeuwijk
Overleden 18 april 2023, Driebruggen

Vacatures
Zingen iets voor jou?
Bestuur
Hooravond dinsdag 16 mei

Zoals we elk jaar gewend zijn wordt er een informatie avond ( de zogenaamde Hooravond) gehouden in onze geloofsgemeenschap.

Deze staat voor dit jaar gepland op dinsdag 16 mei a.s. om 20.00 uur in de kerk, met een inloop vanaf 19.30 uur.

Naast de jaarlijks terugkerende agendapunten, zoals het jaaroverzicht en het financiële verslag wordt er ook dit jaar weer vooruitgekeken naar: “ de Kerk in 2030”.

Heeft u vragen – ideeën of komt u alleen om te luisteren, schroom niet en kom gerust naar deze avond.

Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij verwelkomen u graag.

Vacatures
Uitbreiding werkgroep Gezinsviering

Voor uitbreiding van de werkgroep Gezinsviering zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om de vieringen te maken waarbij Cantarellen de zang verzorgt. Deze vieringen zijn qua opzet hetzelfde als de reguliere vieringen, maar met wat creatieve inzet zijn deze vieringen meer toegankelijk voor gezinnen met jonge kinderen. Dit gaat om ongeveer 6 of 7 keer per jaar. Met elkaar zoek je teksten, passend bij het Evangelie van die dag, en probeer je de kinderen actief bij de viering te betrekken. De liedkeuze verzorgt het koor. Dan gaat het concept naar de betreffende voorganger, en na eventuele aanpassingen is het boekje weer klaar, Een leuke uitdaging, met ook wat verdieping voor jezelf!

Interesse? Vragen? Neem even contact op met het secretariaat, 0182-392310, reeuwijk@sintjandd.nl

Nieuws Reeuwijk
Welkom aan de dopelingen van 2019-2022-2021-2022

Op zondag 5 februari was het een gezellige drukte van jonge gezinnen in de HH Petrus & Pauluskerk in Reeuwijk.

De kinderen die de afgelopen 4 jaren het H.Doopsel ontvingen hadden een speciale uitnodiging ontvangen voor deze viering. De dopelingen, Guus H., Fien v. L., Guus v. L., Lisa, Tim, Bart, Milou, Daan, Siem, Sofia, Mats, Duuk, Maartje, Maud, de tweeling Niek en Fien, Emily en Twan waren aanwezig. Cato en Rens waren afwezig. Xander Mathot mocht helaas maar 2 maanden oud worden, maar met z’n doopkaars  was hij er toch ook bij.

Na het toepasselijke Evangelie van deze dag over het Zout en Licht van deze wereld verwees Pater M.R. Hoogland in zijn overweging naar deze kinderen die het Licht en de Toekomst van deze wereld zijn. Laat het licht stralen. Bij de voorbede werden de doopkaarsen aangestoken hetgeen een mooi geheel vormde.

Het enthousiaste kinderkoor Cantarellen onder leiding van Maria en Colette maakte er met hun liedjes een feestje van.

De dopelingen vormden het middelpunt van deze viering. Het was mooi om te zien dat de baby’s van toen nu bijna allemaal zelf de kerk binnen stapten en één van hen hielp zelfs zijn vader collecteren. Van deze grote groep dopelingen, ouders, broertjes en zusjes werd een mooie foto gemaakt welke ook in de ‘foto galerij’ van de pastorie een plekje krijgt. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van koffie, koek, limonade en rozijntjes. Het is een mooie herinnering geworden voor iedereen.

Nieuws Reeuwijk
Vastenactie zondag 5 maart

Na afloop van de viering kunt u Indonesische gerechten kopen. Topkok Ying Burger heeft verschillende gerechten voor ons bereid.

Vanaf 10.00 uur is er koffie met een proeverij van Indonesische Pandancake en koekjes, daarna tot 13.30 uur is er bami, nasi (500 gram € 10,00) en kipsaté (€10,00) te koop in de garage. Lekker om direct te eten, maar ook geschikt om in te vriezen. En als verrassing een Aziatische soep van Ying! (een bakje van 500ml voor €10,00). De volledige opbrengst van de verkoop is voor het Vastenactieproject Harapan Jaya.

Bestellen kan ook via: reeuwijk@sintjandd.nl of tel. 06 12040511

Nieuws Reeuwijk
Vastenmeditatie 15 maart

‘Laetare Jerusalem…..’; zo begint in het Latijn de openingszang van de vierde Zondag van de Veertigdagentijd. De vierde Zondag; we zijn dan halverwege. Nog midden in de vastentijd, maar de glorie van het Paasfeest begint al te dagen. Een kantelpunt dus van duisternis naar licht, van verloren zijn naar weer thuis komen. Daarom Laetare: Verheugt U.

Laetare is ook het thema van de vastenmeditatie dit jaar. Een meditatieve viering op woensdagavond 15 maart om 19.30 uur in bij de H.H.-Petrus en Pauluskerk, Dorpsweg 22 te Reeuwijk. Georganiseerd voor én door alle zes geloofsgemeenschappen van onze parochie. U bent van harte uitgenodigd!

Sint Jan de Doper parochie