Nieuws Waddinxveen

sint jan nieuws Waddinxveen
( 10 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws Waddinxveen
Boekenmarkt Sint Victorkerk (7 oktober)

Op zaterdag 7 oktober 2023 organiseert de Victor Activiteiten Commissie de Boekenmarkt van het najaar 2023. Tussen 9.30 uur en 14.30 uur kunt u in Sint Victorkerk te Waddinxveen weer terecht voor een keur aan boeken, legpuzzels, CD’s en DVD’s voor zeer schappelijke prijzen. Daarnaast treft u ook onze Victorwijn, kaarsen en huisgemaakte jam aan. In de Victorzaal kunt u ook nog genieten van een lekker kopje koffie of thee om uw uitje compleet te maken. De opbrengst van deze boekenmarkt komt weer volledig ten goede aan de Sint Victorkerk.
 
Namens de Victor Activiteiten Commissie:
Graag tot ziens op zaterdag 7 oktober 2023!
 
    Boekenmarkt Sint Victorkerk
    Zuidkade 176 te Waddinxveen
    Zaterdag 7 oktober 2023
    Van 9:30 uur tot 14:30 uur
    Pinbetaling mogelijk
    Facebook    VAC-Victorkerk
    Website      www.vac-victorkerk.nl 

Nieuws Waddinxveen
Spiegelzondag in Waddinxveen

Op zondag 10 september wordt in de Waddinxveense geloofsgemeenschap weer gestart met de maandelijkse Spiegelzondag. Een feestelijke eucharistieviering waarbij we samenkomen rondom Gods woord, en Jezus ontvangen in de Heilige Communie. Maar dat is nog lang niet alles wat deze viering te bieden heeft!

Wat kun je verwachten tijdens de Spiegelzondag?

📖 Samenkomen rondom Gods woord: We delen samen in de rijke traditie van het geloof en versterken onze band met God.

🙏 Jezus ontvangen in de Heilige Communie: Een bijzonder moment van verbondenheid met God, waarin je relatie met Hem verdiept wordt.

🎶 Aansprekende muzikale ondersteuning: De muziek helpt ons om onze gedachten op God te richten en de viering nog specialer te maken.

👶 Aandacht voor kinderen: We begrijpen hoe belangrijk het is om ook de jongsten in onze gemeenschap te betrekken. Daarom hebben we speciale aandacht voor kinderen tijdens de viering en bieden we een crèche aan.

☕ Na afloop ontmoeten we elkaar: Na de viering nodigen we je uit om samen met ons te genieten van koffie, thee, limonade en wat lekkers. Een kans om elkaar beter te leren kennen en te genieten van elkaars gezelschap.

Kom je ook?

We hopen u te zien tijdens onze Spiegelzondagen. Deze beginnen om 11.00 uur in de St.-Victorkerk, Zuidkade 176 in Waddinxveen bij onze Spiegelzondag. Kijk voor een overzicht van alle Spiegelzondagen op de flyer onderaan deze pagina. Iedereen is welkom om samen Gods liefde te vieren. 🙏🕊️

Nieuws Waddinxveen
PROEF! en kerkproeverij in Waddinxveen (16 en 17 september)

Markeer zaterdag 16 september in je agenda voor een geweldig evenement op het Gouweplein in Waddinxveen! Kom en doe mee met allerlei activiteiten, geniet van heerlijke snacks en laat je vermaken door live muziek, waaronder een koor uit Oekraïne en het poppentheater van Jeroen van de Berg. Er zullen smakelijke eetkraampjes zijn en Waddinxveense organisaties openen hun tenten in de Marktstraat. Neem vrienden, buren en vooral kinderen mee voor schminken, springen op het springkussen en een speurtocht in Dierendal. Toegang en vele activiteiten zijn gratis! Ontdek meer op www.proefwaddinxveen.nl.

Vrijwilligers Gezocht!

Wil je bijdragen aan het succes van dit evenement? We hebben enthousiaste vrijwilligers nodig! Of je nu poffertjes wilt bakken, koffie wilt schenken of wilt helpen met eierkoeken versieren, jouw hulp maakt het verschil. Ontvang onze waardering en een gezellige ochtend/middag. Meld je aan bij Lia Rijnbeek of het secretariaat van Waddinxveen vóór zaterdag 2 september. Klik hier voor meer informatie.

Kerkproeverij op zondag 17 september

Na PROEF! op zaterdag, zijn de kerken op zondag 17 september open voor een bijzondere ‘proeverij’. Jij, je vrienden en bekenden zijn van harte welkom om 11.00 uur in de St.-Victorkerk. Ontdek meer op www.kerkproeverijwaddinxveen.nl.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen! Neem deel aan de gezelligheid en verspreid het nieuws!

Nieuws Waddinxveen
Vacature-alert: pionier gezocht!

Samen Triangel zoekt:

Pionier/missionair werker
(m/v) voor 21,6 uur / 0,6 fte

Meerdere kerken in Waddinxveen slaan de handen ineen voor een pioniersplek in de
nieuwbouwwijk Triangel. Daarvoor zoekt “Samen Triangel’ iemand die als pionier een voortrekkersrol kan vervullen in het missionaire werk. De IZB zorgt voor de begeleiding en coaching.

Nieuwsgierig?

Check dan snel onderstaande vacature.

Nieuws Waddinxveen
Spiegelzondag in Waddinxveen

Eens per maand komen we in Waddinxveen samen rondom Gods Woord. Een aansprekende viering voor jong en oud met ruimte voor ontmoeting, met gelegenheid om Jezus te ontvangen in de heilige communie. Er wordt gezorgd voor aansprekende muzikale ondersteuning, die helpt om je te richten tot God. Tijdens de viering is er aandacht voor kinderen, en er is crèche voor de allerkleinsten. Na afloop ontmoeten we elkaar onder het genot van koffie, thee en limonade en wat lekkers. Kijk in de afbeelding hieronder voor een overzicht van alle Spiegelzondagen.

Wil je helpen bij de crèche of verder meedenken over dit concept? Van harte welkom om aan te sluiten. Neem hiervoor contact op met het secretariaat: waddinxveen@sintjandd.nl.

Nieuws Waddinxveen
Boekenmarkt Sint Victorkerk

Op zaterdag 4 maart 2023 organiseert de Victor Activiteiten Commissie de Boekenmarkt van het voorjaar 2023. Tussen 9:30 uur en 14:30 uur kunt u in Sint-Victorkerk te Waddinxveen weer terecht voor een keur aan boeken, legpuzzels, CD’s en DVD’s voor zeer schappelijke prijzen. Daarnaast treft u ook onze Victorwijn en huisgemaakte jam aan. Een aanrader deze jam: heerlijk bij het ontbijt of op de pannenkoeken! In de Victorzaal kunt u ook nog genieten van een lekker kopje koffie of thee om uw uitje compleet te maken.

De opbrengst van deze boekenmarkt komt weer volledig ten goede aan de Sint-Victorkerk.

Namens de Victor Activiteiten Commissie: graag tot ziens op zaterdag 4 maart 2023!

Boekenmarkt Sint Victorkerk
Zuidkade 176 te Waddinxveen
Zaterdag 4 maart 2023
Van 9:30 uur tot 14:30 uur
Pinbetaling mogelijk
Facebook: VAC-Victorkerk
Website      www.vac-victorkerk.nl 

Flyer boekenmarkt sint victorkerk waddinxveen

Nieuws Waddinxveen
MUSIKALISCHE EXEQUIEN (Opus 7, SWV 279-281), Heinrich Schütz

Op 18 maart 2023 zingt Kamerkoor Cantare o.l.v. dirigent Leo Rijkaart de Musikalische Exequiën van Heinrich Schütz (1585 – 1672) in de Sint-Victorkerk in Waddinxveen.

Hierbij krijgt Cantare medewerking van zes solisten en twee instrumentalisten: orgel en cello. In het artikel hieronder vindt u meer informatie over dit bijzondere werk.

Aanvang van het concert is 20 uur en kaarten á €25,- zijn te koop via koorleden en via de website van het koor: www.cantare.nl.

Op de website kunt u meer lezen over dit concert en over onze speciale actie: een passe-partout voor twee Cantare concerten! De passe-partout is geldig voor het concert op 18 maart en voor het jubileumconcert op 24 juni 2023 in de Oude Kerk in Haastrecht en is beperkt beschikbaar.

Nieuws Waddinxveen
Concert 17 december

Honderd (en een) jaar geleden, op 19 september 1921, startte Bert van Berkesteijn, zijn graf en dat van zijn vrouw is te vinden op de begraafplaats achter de kerk, de Stoel- en Meubelfabriek H.A. van Berkesteijn aan de Wilhelminakade. Er wordt daar niet meer geproduceerd, maar het bedrijf bestaat nog steeds onder die naam en is gebleven op de plek waar hij ooit begon. Met een feestelijk concert wordt hierbij stil gestaan. Dit zal plaatsvinden in de Sint Victorkerk, op zaterdag 17 december, aanvang 15.30 uur.

Naast andere werken zal Bach’s cantate Herz und Mund und Tat und Leben en het eerste deel van zijn Weihnachtsoratorium worden uitgevoerd. Voor parochianen zijn er kaarten beschikbaar. Die kunnen worden afgehaald bij het secretariaat bij de Victorkerk tijdens de openingsuren. Het uitvoeren van de cantates van Bach vraagt bijna altijd om een grote bezetting. Naast het koor, Cantare uit Gouda, zal Nicole Fiselier de sopraan partij voor haar rekening nemen en Daniella Buyck die van de alt. Voorts zullen tenor Arco Mandemaker en de in Hannover geboren bas-bariton Hans Christian Hinz te horen zijn. De orgelpartijen zijn in handen van Edoardo Valorz, nog meer internationale aanwezigheid zal in het orkest te beluisteren zijn, terwijl het geheel onder leiding zal staan van dirigent Leo Rijckaart. Al met al een voorbode van een bijzondere uitvoering in een bijzondere omgeving. Het secretariaat is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur en is te vinden naast de Victorkerk

Nieuws Waddinxveen
Boekenmarkt Sint Victorkerk

•       Boekenmarkt Sint Victorkerk (boeken, speelgoed, cd’s, dvd’s en legpuzzels)
•       Zuidkade 176 te Waddinxveen
•       Zaterdag 8 oktober 2022
•       Van 9:30 uur tot 15:00 uur
•       Pinbetaling mogelijk
•       Facebook    VAC-Victorkerk
•       Website www.vac-victorkerk.nl

Voor de Sint Victorkerk te Waddinxveen, organiseert de Victor Activiteiten Commissie jaarlijks enkele boekenmarkten en een Kerstmarkt.
Ook worden er Klaverjasavonden gehouden en zijn er Bridgedagen. Het geld wat wij ophalen met onze evenementen, komt altijd ten goede aan de kerk.

Nu wil het geval dat wij onze boekenmarkt van dit najaar verplaatst hebben van 1 oktober 2022 naar 8 oktober 2022. Dit in verband met de priesterwijding van onze voormalige dorpsgenoot, dhr. Ad van Luijn, op zaterdag 1 oktober 2022.

Daar dit bij ons nog niet bekend werd ten tijde van aanleveren van kopij voor De Voorloper, staat er bij het katern van Waddinxveen – VAC nog de oude datum van 1 oktober 2022 in vermeld.

Sint Jan de Doper parochie