Nieuws Waddinxveen

sint jan nieuws Waddinxveen
( 3 ) nieuws item(s) gevonden
Nieuws
Concert 17 december

Honderd (en een) jaar geleden, op 19 september 1921, startte Bert van Berkesteijn, zijn graf en dat van zijn vrouw is te vinden op de begraafplaats achter de kerk, de Stoel- en Meubelfabriek H.A. van Berkesteijn aan de Wilhelminakade. Er wordt daar niet meer geproduceerd, maar het bedrijf bestaat nog steeds onder die naam en is gebleven op de plek waar hij ooit begon. Met een feestelijk concert wordt hierbij stil gestaan. Dit zal plaatsvinden in de Sint Victorkerk, op zaterdag 17 december, aanvang 15.30 uur.

Naast andere werken zal Bach’s cantate Herz und Mund und Tat und Leben en het eerste deel van zijn Weihnachtsoratorium worden uitgevoerd. Voor parochianen zijn er kaarten beschikbaar. Die kunnen worden afgehaald bij het secretariaat bij de Victorkerk tijdens de openingsuren. Het uitvoeren van de cantates van Bach vraagt bijna altijd om een grote bezetting. Naast het koor, Cantare uit Gouda, zal Nicole Fiselier de sopraan partij voor haar rekening nemen en Daniella Buyck die van de alt. Voorts zullen tenor Arco Mandemaker en de in Hannover geboren bas-bariton Hans Christian Hinz te horen zijn. De orgelpartijen zijn in handen van Edoardo Valorz, nog meer internationale aanwezigheid zal in het orkest te beluisteren zijn, terwijl het geheel onder leiding zal staan van dirigent Leo Rijckaart. Al met al een voorbode van een bijzondere uitvoering in een bijzondere omgeving. Het secretariaat is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur en is te vinden naast de Victorkerk

Nieuws
Boekenmarkt Sint Victorkerk

•       Boekenmarkt Sint Victorkerk (boeken, speelgoed, cd’s, dvd’s en legpuzzels)
•       Zuidkade 176 te Waddinxveen
•       Zaterdag 8 oktober 2022
•       Van 9:30 uur tot 15:00 uur
•       Pinbetaling mogelijk
•       Facebook    VAC-Victorkerk
•       Website www.vac-victorkerk.nl

Voor de Sint Victorkerk te Waddinxveen, organiseert de Victor Activiteiten Commissie jaarlijks enkele boekenmarkten en een Kerstmarkt.
Ook worden er Klaverjasavonden gehouden en zijn er Bridgedagen. Het geld wat wij ophalen met onze evenementen, komt altijd ten goede aan de kerk.

Nu wil het geval dat wij onze boekenmarkt van dit najaar verplaatst hebben van 1 oktober 2022 naar 8 oktober 2022. Dit in verband met de priesterwijding van onze voormalige dorpsgenoot, dhr. Ad van Luijn, op zaterdag 1 oktober 2022.

Daar dit bij ons nog niet bekend werd ten tijde van aanleveren van kopij voor De Voorloper, staat er bij het katern van Waddinxveen – VAC nog de oude datum van 1 oktober 2022 in vermeld.

Vacatures
Vrijwilligers Souburgh

Bij zorgcentrum Souburgh, locatie de Rietkraag, zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die onze bewoners een warm hart toe dragen en willen helpen bij diverse activiteiten. In de vrijwilligersvacaturelijst staan een aantal activiteiten waar bij u ons kunt komen helpen. Lijkt het u leuk of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator:

Kirsten Looren de jong via kirsten.looren@zorgpartners.nl of bel naar onze receptie.

Sint Jan de Doper parochie