Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Gouwe Moment juli - augustus Sint Jan Gouda

Aangemaakt op: do 27 juni '19 • Bekeken: 120 keer.

Bovenin het prachtige koor van de Sint-Jan zijn de apostelglazen te vinden. Centraal daartussen vinden we Christus. Het glas heet Christus Salvator Mundi, oftewel ‘Christus, Redder van de wereld’. Ds. Kees van den Berg vertelt hierover op donderdag 29 augustus tijdens het laatste Gouwe Moment van 2019. Een half uurtje in rust een kaarsje ontsteken en met muziek en woord sterker de wereld ingaan of doorreizen. Marien Oosterom begint exact 12.00 uur met Allein Gott in der Hoh sei Ehr van Pachelbel. Vanaf 11.45 uur is de toegang vrij via de deur tegenover de tuin van Museum Gouda.

De Gouwe Momenten 2019 zijn tijdens de vakantietijd in goede banen geleid door dertig vrijwilligers uit de Goudse geloofsgemeenschappen. De Raad van Kerken is tevens dankbaar voor het recordaantal bezoekers.

 

AGENDA

donderdag 29 augustus:

12.00 uur  Laatste Gouwe Moment

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.