Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Bijbelgroep woensdag 20 november

Aangemaakt op: do 15 augustus '19 • Bekeken: 171 keer.

In onze parochie bestaat al enige jaren een Bijbelgroep. De deelnemers lezen 2 x per maand op woensdagochtend kleine gedeelten uit de gehele bijbel. Vervolgens bespreken ze met elkaar wat deze teksten vandaag nu voor hen betekenen. Vaak is dat heel verrassend en verrijkend. Je krijgt een andere kijk op je geloof en wat dat in je leven kan betekenen.

Dit jaar beginnen we van oktober tm december met het lezen van de verhalen de aartsvaders Abraham en Jacob. Vanaf januari 2020 gaan we dan verder met de verhalen van Jozef.

Het zijn verhalen van geloof en ongeloof, van broedertwist en jaloezie, heel herkenbaar ook in onze tijd.

En ook bespreken we daarna het boek Ruth en het boek Jona, verhalen van vluchtelingen en dwarsliggers .

Het jaar sluiten we af met het evangelie van Marcus.

Ieder die interesse heeft om samen met elkaar in de bijbel te lezen en daarover met elkaar te praten, is van harte welkom!

De volgende bijeenkomst is woensdag 20 november van 10.00 uur – 11.45  op de pastorie van de Josephkerk, Aalberseplein 2,  in Gouda en vervolgens op 11 december U kunt ook op elk moment in de Bijbelgroep instappen.

Het enige wat u nodig hebt is een bijbel en als u er nog geen hebt, kunt u die het beste aanschaffen. Vraag in de boekhandel dan naar de gezamenlijke Nieuwe Bijbel Vertaling van de NBG en de Katholieke Bijbelstichting. Via een bekende website op het internet kunt u deze bijbel ook tweedehands krijgen voor 20 of 30 euro.

Pastor Paul Schuurmans, diaken

  

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.