Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Stagiar in parochie Sint Jan de Doper

Aangemaakt op: ma 2 september '19 • Bekeken: 675 keer.

In onze parochie zal de komende 2 jaar priesterstudent Sander Verschuur stage lopen. De foto is gemaakt door: Peter van Mulken

Wanneer u enkele jaren geleden tegen mij gezegd had dat ik de komende periode in uw parochie stage zou komen lopen, dan had ik waarschijnlijk verrast gereageerd. Dat was namelijk niet direct mijn toekomstbeeld.

 

Opgroeiend in een Rotterdams, katholiek gezin was de kerk nooit ver weg. Mijn ouders, zus en ik waren allen actief in het vrijwilligerswerk in de parochie, de kathedraal. Ik werd misdienaar en na de middelbare school ging ik maatschappelijk werk en dienstverlening studeren. Mijn pastoor noemde toen wel dat ik dan net zo goed priester kon worden, maar dat landde bij mij nog niet.

 

Vervolgens werd ik maatschappelijk werker en startte ik binnen de jeugdhulpverlening. In deze functie mocht ik kinderen, jongeren en hun ouders begeleiden in voor hen ingewikkelde situaties en dit werk deed ik met plezier. Daarnaast bleef ik actief in de parochie en het vrijwilligerswerk breidde zich uit. Ik nam zitting in meerdere werkgroepen en daarnaast was ik actief binnen het bisdom bij de zomerkampen en de wereldjongerendagen. Hierbij kwam de opmerking, die de pastoor jaren terug maakte, ook weer om de hoek kijken: “priester worden…”

 

Het was voor mij nog een grote stap om die vraag als een roeping te zien. Daarmee ben ik in gesprek gegaan met een geestelijk begeleider en na ruim een jaar kon ik zeggen dat ik mijn roeping wel verder wilde onderscheiden binnen de context van de opleiding. Hierop heb ik mij aangemeld bij Vronesteyn, het vormingscentrum van ons bisdom, waarna ik de studie ben gaan volgen binnen de priester- en diakenopleiding Bovendonk te Hoeven.

 

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de jeugdhulpverlening en na 4 jaar studie, mag ik een nieuwe fase van de opleiding in. De komende twee jaar mag ik in uw parochie stagiair zijn. Pastoor van Klaveren zal mij hierin gaan begeleiden. Ik kijk er naar uit om u allen te ontmoeten en in uw gemeenschap verder te mogen groeien richting het priesterschap.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.