Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Marialof zondag 13 oktober 16.30 uur

Aangemaakt op: di 3 september '19 • Bekeken: 125 keer.

De mei en oktobermaand zijn van oudsher Mariamaanden. In veel van onze kerken wordt er dan rozenkrans gebeden. Eén keertje in die maanden houden we een Marialof. We bidden psalmen, lezen uit de schrift en hebben een moment van aanbidding van het Allerheiligste. Een mooi, meditatief gebedsmoment.

Sinds de afgelopen mei is het Marialof in een nieuw muzikaal jasje gestoken. Het gelegenheidskoor van de Victorkerk had het Lof jaren en jaren muzikaal ondersteund. Waarvoor alle lof! Helaas werd de groep wat te kwetsbaar.

Dankzij een gulle sponsor kunnen we de viering opnieuw met muziek opluisteren. Dirigente Monique van der Hoogen (in het recente verleden wel bekent van het Willibrorduskoor en Allegria) en organist Peter Verhoogt (ook een bekende in onze parochie!) zorgen voor de begeleiding en zetten een projectkamerkoor neer dat er niet om liegt. De muzikale ambities logen er niet om afgelopen mei. En dát niveau willen ze graag doorzetten.

Mooi is dat het koor de viering niet “overneemt”. Op een aantal momenten worden we opgetild met prachtige muziek. Voor de rest wordt ons samen-zingen heerlijk door ze ondersteund.

 

Nieuwsgiering? Het volgende Marialof is op 13 oktober om 16:30 in de Victorkerk te Waddinxveen….

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.