Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

50 jaar Ontmoetingskerk Waddinxveen

Aangemaakt op: di 1 oktober '19 • Bekeken: 168 keer.

Afgelopen zaterdagavond 28 september heeft de geloofsgemeenschap van Waddinxveen het 50-jarig bestaan van de Ontmoetingskerk van Waddinxveen gevierd met een feestelijke eucharistieviering om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk. Voorgangers waren pastoor Dick van Klaveren en oud-pastoor Tom Buitendijk. Het Themakoor His Revolution, aangevuld met leden het Gemengd Koor Sint Victor, heeft de viering muzikaal ondersteund.

In die 50 jaar hebben we als Katholieke Geloofsgemeenschap, samen met de Gereformeerde Geloofsgemeenschap, vele jaren intensief van dit kerkgebouw  gebruikgemaakt en nu nog maken we er gebruik van voor ouderenvieringen.                                                                                                                           

Het was in de jaren zestig een unieke situatie voor ons land dat protestanten en rooms-katholieken samen een kerkgebouw gingen bouwen en gebruiken voor hun erediensten. Op 30 en 31 augustus 1969 konden de beide kerkgenootschappen het kerkgebouw in gebruik nemen. De rooms-katholieke kerk heeft bijna 40 jaar mogen kerken in de Ontmoetingskerk.

Na afloop van de viering was er een gezellig samenzijn in de hal van de Ontmoetingskerk. Onder het genot van een hapje en een drankje was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen.

Toespraak zie: ../uploads/parochiebreed/Toespraakje%20bij%20de%20viering%20van%20het%2050%20jaar%20OK.pdf

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.