Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Passiespelen 6 september voor 1 maart opgeven

Aangemaakt op: di 7 januari '20 • Bekeken: 182 keer.

De tekstschrijvers van de editie 2020 – Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege – hebben een heel nieuw Passiespel geschreven. Actueler en met meer noodzaak dan ooit. Waarin het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus weliswaar gehandhaafd blijft, maar waarin heel andere, hedendaagse accenten worden gelegd. Zo wordt de veroordeling tot de kruisdood door de Hogepriesters heftig bekritiseerd door Jozef van Arimathea; is Jezus eerder een rebel dan een Heiland; speelt Judas een verwarde rol van redder van de Messias en zijn de vrouwen rondom Jezus – waaronder zijn moeder Maria en zijn goede vriendin Maria Magdalena – veel belangrijker en krachtiger geworden. ‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.”

Beleef de Passiespelen 2020

 

Vanuit parochie Sint Jan de Doper gaan we op zondag 6 september 2020  de Passiespelen in Tegelen bijwonen.

 Dit evenement wordt iedere vijf jaar georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot een theatergebeuren van internationale allure.

Wij bieden u een georganiseerde dag met mooie zitplaatsen op de 1e rang.

De dag duurt van 10.00 tot ± 22.00 uur en de kosten zijn € 85,-- pp.

Behalve het busvervoer en entree is daar ook koffie met vlaai en een eenvoudig

diner  bij inbegrepen.

Bent u geïnteresseerd bekijk dan ook even de web site:www.passiespelen.nl  

 

Opgeven kan tot 1 maart bij secretariaat Reeuwijk: telefoon 0182-392310

 of per mail:reeuwijk@sintjandd.nl   

Een voorwaarde is wel dat u goed ter been bent.

 

Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen gereserveerd.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.