Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Vastenactie 2020

Aangemaakt op: wo 29 januari '20 • Bekeken: 59 keer.

Het is alweer bijna Aswoensdag en dit is de startdag van de Vastenactie 2020. Het thema van dit jaar is 'werken aan je toekomst'. Hoe kan dat beter dan met steun en aandacht voor scholing?

Dit jaar gaat onze aandacht vooral uit naar Zambia, een voormalige Engelse kolonie. Zambia is een land met een zeer bewogen verleden. Door verschillende oorzaken leeft ruim 68% van de bevolking onder de armoedegrens, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor het volgen van onderwijs. Terwijl vanaf 2000 het aantal kinderen dat wereldwijd basisonderwijs volgt enorm is toegenomen, is dat in Zambia nog niet het geval. Vastenactie geeft jonge mensen een kans op vervolgonderwijs, of korte cursussen, zodat het mogelijk wordt een eigen bedrijfje te starten, een winkel te beginnen of om op een andere manier voor henzelf en/of de familie een beter bestaan  te realiseren.
Een voorbeeld hiervan is Patrick, die de kans greep om een opleiding tot kleermaker te volgen. Hij is nu 23 jaar. Zijn vader overleed toen hij nog
maar 5 jaar oud was terwijl zijn moeder niet in staat was in haar eentje alleen voor de kinderen te zorgen. De oudste kinderen moesten stoppen met school en gaan werken om voor inkomsten te zorgen. Patrick was daarvoor nog te jong. Hij werd opgevangen door de zusters van 'het heilig hart van Jezus en Maria' en daar zal hij altijd dankbaar voor blijven. Patrick en vele lotgenoten kunnen nu op eigen benen staan en voor hun familie zorgen. Hij helpt nu niet alleen zijn moeder, maar wil ook zijn kennis delen. 'Ik wil op mijn beurt anderen helpen, zodat ook zij straks voor zichzelf kunnen zorgen'. Daarom geeft Patrick nu naailes aan gehandicapten, omdat zij het extra moeilijk hebben.
Met dit voorbeeld laat de Vastenactie zien dat hulp echt helpt. Helaas kan dit niet zonder onze steun. Wij doen dan ook een zeer dringend beroep op u om mensen zoals Patrick, geholpen door de zusters, te steunen in gebed, maar zeker ook geldelijk tijdens de komende veertigdagentijd.
Namens de mensen in Zambia danken wij u voor deze hulp en steun. De Parochiële MOV

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.