Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

nacht Stille Omgang 21 maart uiterlijk 23 febr.opgeven

Aangemaakt op: wo 29 januari '20 • Bekeken: 120 keer.

Het Heilig Sacrament van het Mirakel te Amsterdam In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart 2020 willen wij met onze parochie voor de twintigste keer de Stille Omgang in Amsterdam lopen. De omgang duurt ongeveer een uur en begint om middernacht. Pastoor Van Klaveren gaat met ons mee en zal voorgaan in de Eucharistieviering in de Begijnhofkapel in Amsterdam om 22.30 uur. Voordat we naar Amsterdam vertrekken, is er een overdenking om 20.00 uur in de H. Josephkerk in Gouda.

Tijdens de jaarlijkse Stille Omgang gedenken duizenden gelovigen uit het hele land een hostiewonder dat in 1345 in Amsterdam plaatsvond. Sinds de middeleeuwen werd dit voorval herdacht met een jaarlijkse sacramentsprocessie, waarbij de route werd gelopen die ook de hostie zou hebben afgelegd. Toen er na de reformatie echter een processieverbod kwam, begonnen katholieken de route ’s nachts in het geheim te lopen. Hieruit is de Stille Omgang ontstaan. Dit jaar herdenken we dat 675 jaar geleden het Mirakel van Amsterdam heeft plaatsgevonden. Dit jaar is de intentie: 'De luisterende mens is aanwezig bij de Ander.' Op de website www.stille-omgang.nl  kunt u hier meer informatie over vinden.
Wilt u ook meelopen? Geeft u zich dan op voor zondag 23 februari 2020. Dit kan via e-mail: stilleomgang@sintjandd.nl  Ook voor meer info. De kosten zijn 14,- euro bij vooruitbetaling te voldoen t.a.v. P. Moolenkamp op rekeningnummer NL66 INGB 0001 8993 53 o.v.v. de namen van de deelnemers. Wij regelen vervoer van Gouda naar Amsterdam en weer terug. Wilt u op 21 maart 2020 om 20.00 uur in de H. Josephkerk in Gouda aanwezig zijn? Voor de jongeren is er een speciaal jongerenprogramma die avond, meer info hierover is vinden op www.stille-omgang.nl/jongeren/ en op www.sojongeren.nl.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.