Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Bedevaart Beauraing

Aangemaakt op: do 6 februari '20 • Bekeken: 46 keer.

Een kleine stad aan de rand van de Ardennen, werd een druk bezochte bedevaartsplaats. De pelgrims komen niet alleen uit Belgiƫ zelf maar ook vanuit Nederland en het nabije Frankrijk.

Maria is er tussen dinsdagavond 29 november 1932 en dinsdag 3 januari 1933 in totaal drie en dertig maal verschenen aan vijf eenvoudige kinderen de meisjes Fernande (15) en Gillertje (13) Voisin, Andrée (14) en Gilberte (9) Degeimbre en de jongen Albert Voisin (11). Eenvoudig is het nog altijd gebleven.

De plaats van de Verschijningen ligt vlakbij een spoorwegviadukt, waarover druk treinverkeer z’n gang gaat. Er staat een vriendelijk beeld van Maria met het Gouden Hart, zoals zij hier wordt aangeroepen. Rondom is een complex gebouwd dat de pelgrims en hun devotie sfeervolle accommodatie verschaft, maar het massale bleef er vreemd aan: men voelt zich bij Maria in Beauraing gemakkelijk thuis. Ook uit het bisdom Rotterdam hebben steeds meer mensen de weg weten te vinden naar dit heilzame oord.

BEDEVAARTEN 2020:                        

 

Vrijdag     15 t/m maandag  18 mei

Zaterdag  12 t/m dinsdag   15 september

(In september is zorg aanwezig)

 

Prijs € 305,--

Toeslag 1 persoonskamer met douche en toilet € 35,--

                                                                                                   

Mei bedevaart:

Mevr. Els Devilee, Medeaschouw 8,

2726 KR  Zoetermeer, tel. 079-3310730

 

September bedevaart:

Mevr. Elly van Niel,  Kamerlingh Onnesstraat 2

3132 RS Vlaardingen, tel. 06-17322245.

 

BEDEVAARTEN NAAR BEAURAING IN 2020

 

 

Door zijn ligging en eenvoud is Beauraing uitermate geschikt om als Christen enkele dagen samen met elkaar tot bezinning te komen.

Deze moderne vorm van ter bedevaart gaan spreekt velen aan.

Je mag je weer even kind weten en Maria ontmoeten als de “Moeder met het Gouden Hart”.

Ook dit jaar zijn er vierdaagse bedevaarten en alleen de september bedevaart wordt  begeleid door een ervaren medische staf.

Hiermede proberen wij, samen met u en velen anderen, Gods Volk onderweg, aan deze bezinningsdagen gestalte te geven op een wijze die past in deze tijd.

Moge Gods geest, die Maria vormde tot Moeder van ons allen, ons daarbij helpen.

 

Iedere bedevaart wordt begeleid door een priester, en in september indien mogelijk ook  een arts, verpleegkundigen en brancardiers. De pelgrims en de staf logeren en worden verzorgd in het zogeheten “ACCUEIL”. Dit is het gebouw –vlak naast de Plaats van de Verschijningen- dat hiervoor speciaal is ingericht.

De datum van deze bedevaarten zijn:

Vrijdag 15 t/m maandag 18 mei

Zaterdag 12 t/m dinsdag 15 september

Het vervoer naar en van Beauraing gebeurt met touringcars en in de prijs van € 305,-- is alles inbegrepen. Toeslag 1 persoonskamer met douche en toilet € 35,--

Een speciale “rolstoelbus” wordt in september ingezet. Zodat ook rolstoelpatiënten de bedevaart kunnen meemaken.

 

Mocht u aan de oproep van Maria: “Dat men hier te bedevaart kome” gehoor willen geven of verlangt u nadere informatie, dan kunt u terecht bij:

 

Algemeen secretariaat:

Dhr. Fons v.d. Linden, Theo Thijssenhove 7,

2726 CE  Zoetermeer, tel. 079-3512997

 

Mei bedevaart:

Mevr. Els Devilee, Medeaschouw 8,

2726 KR  Zoetermeer, tel. 079-3310730

 

September bedevaart:

Mevr. Elly van Niel,  Kamerlingh Onnesstraat 2

3132 RS Vlaardingen, tel. 06-17322245.

 

-of bij de bestuursleden/propagandisten vermeld op het jaarprogramma.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.