Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Websites voor gezinnen met kinderen

Aangemaakt op: wo 25 maart '20 • Bekeken: 63 keer.

Hieronder een aantal websites met allerlei mogelijkheden om samen met je kinderen thuis aan het geloof extra aandacht te besteden. In deze zware corona tijd.

Geloven thuis  www.geloventhuis.nl/

Hier tref je gebeden aan, kijktafels die je kan maken en enkele knutselweken.

Verder hebben zij ook een kort gebedsmoment voor thuis geplaatst.

 

Bijbel in 1.000 seconden http://www.bijbelin1000seconden.be/

Deze website geeft handige tips om de lezingen te vertellen aan (jonge) kinderen en jongeren. Bij elke lezing wordt de achtergrond geschetst en enkele suggesties gegeven voor verdere verwerking. Er is ook een overweging opgenomen. Dit vindt je door naar beneden te scrollen, onder “dagmenu”.

 

Kinderwoordienst www.kinderwoorddienst.nl

Zelf omschrijven zij zich als speels omgaan met het Evangelie. Het deels dezelfde makers als van Geloven thuis. Op deze website vind je: een openingstekst, een van de Bijbelverhalen en een passend gebed. Daarna is er een verwerkingsopdracht opgenomen en onder het kopje “Extra's” staat nog een extra knutselopdracht en een lied.

 

Samuel Advies https://www.samueladvies.nl/

deze website biedt praktische handreikingen om het Evangelie met kinderen te bespreken. Dit kan je vinden onder “Advies & materiaal”. Bij “komende zondagen” staan per zondag een vertelplaat, een knutselwerkje en een puzzel of Doordenkertje. Daarnaast bieden zij ook materiaal aan wat je kan bestellen.

 

Muziek

Qua muziek is er op Youtube het een en ander te vinden. Elly en Rikkert zijn bekend en er kan ook gezocht worden op Opwekking voor kinderen. Je treft dan verschillende makkelijk meezingbare liedjes aan. 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.