Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Websites ter inspiratie

Aangemaakt op: do 26 maart '20 • Bekeken: 39 keer.

Op het internet zijn er meerdere websites die ter inspiratie te raadplegen zijn. Hierbij noemen wij er enkele, maar mocht u nog een bepaalde site missen, dan houden wij ons uiteraard aanbevolen.

Bewust Katholiek: https://www.bewustkatholiek.nl/

Een project met medewerking van onze pastoor. Hier zijn prachtige filmpjes te zien waarbij pastoor van Klaveren de sacramenten bespreekt, maar er zijn ook andere interessante vlogs. Juist in deze periode is het goed om deze site in te gaten te houden, aangezien er momenten zijn dat er een live stream actief is, waarin de pastoor en Emy Jansons ons als gemeenschap biddend verbonden laten zijn.

Bidden onderweg: https://biddenonderweg.org/

De Jezuïeten bieden middels deze website, maar ook als app te vinden, ondersteuning aan bij het gebed. Het is een geluidsfragment. Er wordt een bijbeltekst voogelezen, waarna er een geleide meditatie volgt. Dit alles onder begeleiding van muziek. Een mooi begin van de dag.

Gewijde ruimte: https://www.gewijderuimte.org

Ook een project van de Jezuïeten. Zij bieden ook hier dagelijks een gebed aan, alleen nu tekstueel. Er wordt een bijbeltekst aangereikt en enkele gedachten om op te mediteren.

Dagelijks Evangelie: https://dagelijksevangelie.org/

De bijbelteksten van de dag staan op deze website, alsmede de heilige die op die dag gevierd wordt. Daarnaast is er een commentaar opgenomen, vaak geschreven door een heilige bij dit Evangelie en er staan gebeden op de website.

Katholiek leven: https://www.katholiekleven.nl/

Hier staan video’s, podcasts, fotoseries en artikelen. Zij omschrijven verhalen van de Kerk te vertellen, met mensen in de hoofdrol. Zoals zij aangeven: “Want de Kerk, dat zijn we samen. Die Kerk laten we zien. Niet van een afstandje. Maar persoonlijk en betrokken. Omdat de Kerk onmisbaar is als je God zoekt.”

Heiligen.net: https://www.heiligen.net/index.php

Pater Dries van den Akker, S.J. heeft in de loop der jaren velen heiligenlevens verzameld. Altijd als eens weten wie uw naamheilige is, of meer achtergrond van een bepaalde heilige willen weten? Bekijk dan deze website.

 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.