Coockies
Deze website gebruikt coockies om de site goed te laten functioneren. Alle coockies worden automatisch verwijderd na dat u de site weer heeft verlaten. Alleen de filters van het vieringenrooster en uw keuze van deze melding blijft op uw computer achter. Als u inlogt als beheerder stemt u in met coockies die het beheren mogelijk maken.

Gegevens
Als u gegevens achter laat op deze website gaan we daar zo goed mogelijk mee om. Bekijk ons privacybelijd voor meer informatie.

Accepteren en doorgaan Weigeren en afsluiten

Kruisweg bidden

Aangemaakt op: ma 6 april '20 • Bekeken: 122 keer.

De Goede Week staat voor de deur. Dit jaar zal het anders lopen dan wij gewend zijn. Via de moderne middelen proberen wij zoveel als mogelijk samen een parochiegemeenschap te zijn, maar het blijft toch wennen. Op Goede Vrijdag is het een prachtige traditie om de Kruisweg te bidden.

Zoals in andere berichten al duidelijk is geworden, zijn enkele kerken open voor gebed en zo de Kruisweg te bidden. Het is hierbij uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er een voorganger is die hierin voor zal bidden, aangezien dit dan een publieke viering zal zijn. Dit is door de bisschoppen niet toegestaan en dat zullen wij dus op moeten volgen.

Om het bidden mogelijk te maken, worden hierbij enkele kruiswegen meegestuurd. Het betreffen drie varianten: voor jonge kinderen, tieners en een reguliere. Deze teksten zullen in de kerken voor u beschikbaar zijn.

kruisweg regulier

kruisweg kinderen

kruisweg tieners

 

Goede Vrijdag 10 april is er via BR6.nl (voorheen RTV Bodegraven) een herhaling te zien van Passion 2017,

Uitgevoerd in Reeuwijk. Wordt 3x uitgezonden;  om 19.00, 21.00, en 23.00 uur.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.