Wereld jongeren dagen

Wereld Jongeren Dagen

Samen op weg met de jongeren van de parochie!

Wat zijn de Wereldjongerendagen?

De Wereldjongerendagen (WJD) zijn internationale bijeenkomsten die om de drie jaar door de Katholieke Kerk worden georganiseerd. Deze vinden plaats in of bij een grote stad, afwisselend in Europa of in elders in de wereld. Elke keer komen er miljoenen jongeren van over de hele wereld naartoe om samen het geloof te beleven. Ook de Paus is hierbij aanwezig.

Aanmelden WYD Lisboa

Het evenement zelf duurt altijd 6 dagen, maar vaak organiseren de Bisdommen in Nederland een reis die nog een voor en/of na programma heeft. De laatste WJD was in 2019 in Panama, en de eerstvolgende WJD zal worden gehouden in de zomer van 2023, en vindt plaats in Lissabon (Portugal).

Aanmelding en informatie

De WJD binnen de parochie

Vaak zijn er ook verschillende jongeren vanuit onze parochie die hiernaartoe gaan. Zo gingen er al eerder in 2016 jongeren naar de WJD in Krakau – Polen, en staat er ook nu een groep klaar om naar de WJD 2023 te gaan in Lissabon – Portugal.

De jongeren voeren in de maanden en jaren voor de WJD vaak verschillende acties om zo geld op te halen om zo (een deel van) de kosten voor de reis te kunnen betalen.

Check het laatste nieuws en activiteiten

De jongeren die naar de WJD willen gaan organiseren verschillende acties en evenementen om geld op te halen om zo de financiële drempel van deze reis te kunnen verlagen.

De acties verschillen van kleine acties zoals het flyeren achterin de kerken, zelfgebakken koekjes verkopen bij het koffiedrinken bij een ankerzondag, tot grote acties zoals auto’s wassen, een diner verzorgen, boterletters verkopen en nog veel meer!

Check ons nieuws-blog voor de komende activiteiten.

Jongerengroep JongSintJanDD

JongSintJanDD is de naam van de jongerengroep die actief is binnen de parochie. De groep is in 2016 opgericht door verschillende jongeren als doorstart van de jongerengroep Provider, een jongerengroep uit Waddinxveen. JongSintJanDD was hiermee de eerste parochiebrede jongerengroep van Sint Jan DD.

Lees meer over JongSintJanDD
Sint Jan de Doper parochie