Wereld jongeren dagen

Wereld Jongeren Dagen

Samen op weg met de jongeren van de parochie!

Wat zijn de Wereldjongerendagen?

De Wereldjongerendagen (WJD) zijn internationale bijeenkomsten die elke drie jaar vanuit de Katholieke Kerk worden georganiseerd. Het vindt plaats in een grote stad, afwisselend in Europa en elders op de wereld. Elke keer komen er miljoenen jongeren van over de hele wereld naartoe om samen het geloofte beleven.

Het evenement zelf duurt altijd 6 dagen, maar vaak organiseren de Bisdommen in Nederland een reis die nog een voor- en/of naprogramma heeft.

De WJD binnen de parochie

Ook voor de eerstvolgende WJD van aankomende zomer (2023) staat er een groep klaar om naar Lissabon te gaan (zie foto). Als parochie gaan wij ons aanmelden voor de WJD-reis die Bisdom Rotterdam (samen met 3 andere Bisdommen) organiseert. Deze reis duurt 17 dagen, van 24 juli tot 9 augustus. De heenreis zal gaan langs Parijs, Lourdes, Burgos, Guarda en Fatima, en op de terugreis gaan we lang Burgos en Bordeaux. Deze reis is voor iedereen tussen de 16 en 30 jaar oud.

Er is ook een backpack optie voor mensen die buiten de leeftijdsgrenzen vallen, of niet de volledige reis kunnen meedoen, bijvoorbeeld omdat vrij regelen lastig is. Deze reis is van 1 tot 6 augustus in Lissabon.

Aanmelden

Ben jij of ken jij iemand die geinteresseerd is om mee te gaan met de Wereldjongerendagen of wil je gewoon meer informatie?

Klik dan op de knop hieronder, of stuur ons een mailtje via wjd@sintjandd.nl

Aanmelding en informatie

Check het laatste nieuws en activiteiten

Ook organiseren wij in de maanden vooraf verschillende acties en evenementen om zo geld op te halen om zo de financiële drempel van deze reis te kunnen verlagen.
De acties verschillen van kleine acties zoals het flyeren achterin de kerken, zelfgebakken koekjes verkopen tot grote acties zoals auto’s wassen of een diner verzorgen.

Wilt u ons ook steunen? Dit kan door te geven tijdens een van onze vele acties:

Check onze nieuws-blog voor de komende activiteiten.

Jongerengroep JongSintJanDD

Binnen de parochie is er ook een Jongerengroep actief genaamd JongSintOanDD. Deze groep is een collectief van de verschillende jongerengroepen vanuit alle verschillende kerken die onze parochie kent.

Vanuit de groep wordt er elke paar maanden wel wat leuks georganiseerd voor alle jongeren.

Lees meer over JongSintJanDD
Sint Jan de Doper parochie